Kjære foreldre, dette forventer vi av deg!

1 month ago 22



Vi i Oslo-skolen skal gjøre det beste vi kan for at barna skal få en god start og trives på skolen, skriver Marthe Gerhardsen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Samarbeidet mellom skole og hjem er viktig for at ditt barn skal trives på skolen.

Publisert: 14.08.2024 13:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Det nærmer seg første skoledag. Snart vil vi se forventningsfulle barn som med litt for store sekker og tusenvis av sommerfugler i magen, er på vei til sin aller første skoledag.

Noen småløper og hopper av gårde og kan ikke vente med å komme i gang. Andre går med alvorlig mine, kanskje med litt skjelving i underleppen, og holder hardt i mammas eller pappas trygge hånd.

19. august ønsker vi 6500 skolestartere velkommen til Oslo-skolen. Dette er en spennende dag for både små og store.

Skal lære, mestre og trives

Vi i Oslo-skolen skal gjøre det beste vi kan for at barna skal få en god start og trives på skolen. Uansett hva ditt barn kan, vil vi møte alle der de er. Vi skal motivere og gi lærelyst, og vi skal sørge for at elevene kjenner at de er verdifulle deltagere i et fellesskap.

Vårt mål er at alle elevene skal lære, mestre og trives hos oss. For å få til det er vi også avhengig av deg som forelder.

Her er våre fem forventninger til deg:

  1. Snakk med barnet ditt om skolehverdagen. Vi trenger at du er tett på og bryr deg gjennom hele året. Når du er engasjert i skolehverdagen, blir også barnet ditt mer motivert, både faglig og sosialt. Det er viktig at barna møter voksne som veileder og korrigerer ved behov. På skolen må alle barn vente på tur og ta hensyn til andre. Det går lettere hvis de øver på dette hjemme også. Sammen skal vi hjelpe barna til å bidra positivt både i klasserommet og i friminuttet.
  2. Vær på lag med skolen. Snakk positivt om skolen, læreren, de andre elevene og foreldrene deres. Noen ganger kan det hende du ikke er enig i valg og prioriteringer skolen gjør. Snakk med kontaktlærer hvis det er noe du lurer på, eller hvis du er urolig for noe. Vi lykkes mye bedre hvis vi voksne står sammen.
  3. Bry deg om alle barna i klassen, ikke bare ditt eget. Vær oppmerksom når du ser at noen barn er alene, og sørg for at alle blir invitert i bursdager. Tenk gjennom hvordan du kan sikre at alle klassevennene blir inkludert.
  4. Delta på møter som skolen inviterer til, for eksempel foreldremøter, utviklingssamtaler, avslutninger og informasjonsmøter.
  5. Engasjer deg i skolemiljøet, enten gjennom roller og utvalg på skolen eller ved å samarbeide med andre foreldre. Det er med på å skape vennskap og et godt miljø for barna våre.

Første skoledag innleder du en viktig relasjon til skolen. Samarbeidet mellom skole og hjem er viktig for at ditt barn skal trives på skolen, og for at vi skal kunne skape gode og inkluderende skolemiljøer.

Read Entire Article