Kerr med iskald Ingebrigtsen-melding: – Sier mye om ham

1 week ago 9



Josh Kerr trakk frem klesstilen til Jakob Ingebrigtsen som hans beste egenskap.

 Cole Hocker tok OL-gullet foran Josh Kerr og Yared Nuguse. Jakob Ingebrigtsen ble nummer fire. Torsdag møtes de på ny. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Publisert: 04.09.2024 16:06

Ingebrigtsen ledet an hele 1500-meteren i OL i Paris, men ble spurtslått av Cole Hocker, Josh Kerr og Yared Nuguse. Torsdag kveld er de alle på start igjen under Diamond League i Zürich.

Dagen i forveien var det pressekonferanse. En utenlandsk journalist ba både Kerr og Ingebrigtsen trekke frem den beste egenskapen hos rivalen.

– Klesstilen hans, sa Kerr etter en lengre tenkepause, uten å antyde noe form for et smil.

– Å få ut 100 prosent når det gjelder som mest. Josh har fått til det siden OL i Tokyo 2021, sa Ingebrigtsen da det var hans tur.

De har vært i en slags evig ordkrig siden Kerr tok VM-gullet i Budapest 2023 foran Ingebrigtsen på 1500 meter.

Etter seansen konfronterte VG Ingebrigtsen med dommen fra Kerr.

– Ja, nei... Det sier mye om han, svarer Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen kom til Sveits og Zürich onsdag. Foto: Herman Folvik

Siden OL har ikke Kerr konkurrert. Ingebrigtsen har tidligere uttalt at Kerr kommer til å bli husket som «briten som aldri stilte opp» - ettersom han løper langt færre løp enn Ingebrigtsen i løpet av en sesong.

Ingebrigtsen har vist kruttsterk form etter OL med å knuse Hocker på 1500-meteren i Lausanne med 3.27,83 og sette verdensrekord på 3000 meter 7.17,55.

Men sist uke ble Ingebrigtsen syk og det er usikkert om formen fortsatt er like god.

– Alle sa til meg at jeg ikke burde være her. Men jeg ser frem til alle mine løp. Lausanne er like viktig for meg som alle andre løp. Jeg vil gjøre så godt jeg kan. Noen ganger er det ikke alltid perfekt. Vært litt av og på gjort så godt jeg kunne, sier Ingebrigtsen til VG.

– Hvem sa at du ikke burde være her?

– Det er hovedsakelig Henrik og Filip (løperbrødrene, Jakobs nærmeste støttespillere), Elisabeth (kona) og Steffen Vasbø (fysioterapaut).

– For mange virker det som man setter mye på spill, men for min del handler det mye om å stille opp. Jeg synes det er gøy å konkurrere. Noen ganger går det til helvete, men det er sånn man må ta med i regningen.

– Jeg har ikke hatt veldig gode forberedelser til i morgen, men jeg har gjort det beste ut av det.

– Litt hypotetisk, men hadde du ikke blitt syk; Ville du prøvd deg på verdensrekord her i morgen?

– Jeg hadde prøvd, ja. Det gjør jeg jo i nesten hvert løp. Det er ganske kjipt. For definitivt var jeg ganske bra i Polen og hadde ganske god tro på at jeg kunne ta vare på den formen og bruke den til noe fornuftig i morgen.

– Det er lite sannsynlig med dagens utgangspunkt...

Det er en rekke norske høydepunkter torsdag kveld (NRK sender fra klokken 20 til 22):

  • OL-vinner Rai Benjamin er ikke til start, men Karsten Warholm skal duellere mot Alison dos Santos (bronsevinner i OL og slo Warholm på Bislett i mai) kl. 20.04.
  • OL-mester i tikamp, Markus Rooth, skal delta i lengde fra kl. 20.18.
  • Karoline Bjerkeli Grøvdal løper 5000 meter kl. 20.43.
  • Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er torsdag på start på 1500 meter og møter omtrent hele OL-feltet kl. 21.27
  • Norge stiller lag på 4x100 meter for kvinner kl. 21.52.

Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Henriette Jæger (400 meter), Ingvild Meinseth (100 meter) og Christine Bjelland Jensen (100 meter) løper også i Zürich torsdag som en del av forøvelsene til Diamond League-stevnet.

OL-vinner i tikamp Markus Rooth er i Zürich for å delta i lengdekonkurransen. Her er han med Jakob Ingebrigtsen. Foto: Herman Folvik
Read Entire Article