Katten Juni (2) ble skutt: – Det er jo noen som har siktet på henne

1 month ago 43



Katten Juni (2) kom hjem med omfattende skader. Foto: Privat

Katten Juni (2) kom hjem haltende og dekket av blod. Familien fikk sjokk da veterinæren ringte.

lørdag 11. mai kl. 11:45

Etter å ha vært savnet i en helg, kom katten Juni hjem med alvorlige skader mandag morgen. Inn kattedøren kom den to år gamle katten, med pelsen dekket med størknet blod.

– Da kom hun på tre bein og holdt frembeinet inntil seg, forteller katteeier Terje Kristiansen.

– Hun så veldig medtatt ut. Du kunne se at hun var veldig sliten.

Matfar bestemte seg raskt for å dra til veterinæren med henne, for å finne ut hva som var galt.

– Helt grusomt

Der ble katten barbert og omfanget av skadene ble klart. Juni (2) hadde et tydelig kulehull på magen og var skutt, ifølge veterinæren ved EMPET veterinærklinikk i Lillestrøm. Røntgenbilder viste at kattens lunger hadde fragmenter fra ammunisjon.

Eierne, som først trodde at katten hadde blitt påkjørt, fikk sjokk da veterinæren ringte.

– Det er helt grusomt. Det som er ille er jo at noen har siktet på henne. Det er ikke noe tvil om at noen har gjort dette med vilje, sier Kristiansen.

Terje Kristiansen<-Terje Kristiansen

Katteeier

Katten Juni bor i et tettbebygd strøk i Nes kommune på Romerike. Tanken på at noen kan ha brukt et våpen i nabolaget, synes familien er ubehagelig.

– Jeg blir jo tankefull. Jeg synes bare det er trist. Hvem er det som skyter mot et byggefelt, et tettbygd område liksom, spør katteeier Terje Kristiansen.

– Beinet er jo skutt av, sier han om kattens omfattende skader.

De hvite prikkene på røntgenbildet viser restene fra det veterinæren mener er en kule. Foto: EMPET Skedsmo Dyresykehus

Natt til tirsdag lå Juni i oksygenboks på dyresykehuset. Deler av beinet til katten ble knust av skadene, og måtte opereres. Operasjonen tok fire timer.

Veterinær ved EMPET Skedsmo Dyresykehus tror katten kan ha blitt skutt med salongrifle.

– Operasjonen gikk veldig fint, men det er for tidlig å si om beinet kommer til å klare seg. I verste fall må vi amputere, sier daglig leder og veterinær Rune Strøm Næverdal.

Kirurgen klarte å sette sammen beinet med metallplater, og lot være å fjerne eventuelle ammunisjonsfragmenter for å unngå skader.

Det var avisen Raumnes som omtalte hendelsen først.

– Vanskelig å forstå

Ifølge familien skal de ha mottatt meldinger på Facebook fra katteeiere i nærområdet, som hevder å ha hatt lignende skader på sine katter.

– Vi får inn mange pasienter med alvorlige bruddskader, men det er heldigvis sjelden vi mistenker at de er skutt. Det er overraskende og vanskelig å forstå hvorfor noen vil skyte på en uskyldig katt, sier Næverdal.

Etter oppfordring fra veterinæren skal familien til Juni anmelde hendelsen til politiet.

Røntgenbildet viser kattens bein etter fullført operasjon. Foto: EMPET Skedsmo Dyresykehus

– Dersom vi legger til grunn at det er benyttet skytevåpen, er det absolutt noe vi ser alvorlig på, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

– Det å skade et levende vesen er jo absolutt noe som er uakseptabelt, men for at politiet kan gjøre videre så er vi avhengig av at det anmeldes, sier Foseid.

De er interessert i tips fra publikum for å komme til bunns i saken.

– Det kommer til å bli interessant å se på hvem som eventuelt har vært på besøk – hvem som ha hatt et ønske og potensial til å skyte på en katt, sier Foseid.

Man kan tydelig se kulehullet på katten Juni. Foto: EMPET Skedsmo Dyresykehus

Den siste tiden har det vært flere hendelser der katter har blitt skadet av mennesker. I april skrev VG om katten Bobby, som ble funnet drept utenfor familiens leilighet på Torshov i Oslo.

Les også: Katten «Bobby» funnet død: – Så ut som noen hadde hatt et balltre

Read Entire Article