Johansson med tirade mot tomme tribuner-avgjørelse: – Bedrøvelig

1 month ago 21



Alfred Johansson (33) fyrte løs da han fikk spørsmål om NFFs Rosenborg-dom.

Alfred Johansson er frustrert over at Rosenborg må spille uten supportere. Her under bortekampen mot Fredrikstad på lørdag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 28.07.2024 09:40

Rosenborg-treneren var fornøyd med mye av spillet etter 2–2-kampen mot Fredrikstad. Men da han fikk spørsmål om hva han synes om at Rosenborg må spille for tomme tribuner mot Lillestrøm tente han til.

– Det er bedrøvelig, fryktelig dumt og det synes jeg er helt, helt, helt feil, sier Alfred Johansson til VG.

Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm forrige søndag ble avbrutt etter gjentatte protester mot VAR.

På torsdag kom Norges Fotballforbund med dommen: Kampen skal spilles på nytt, men den skal gå for tomme tribuner. Rosenborg valgte å anke dommen.

– Vi vil spille foran våre fans. Man har tatt en beslutning om å straffe norske medborgere, og i dette tilfellet Rosenborg-fans med en kollektiv straff, og det synes jeg er feil, sier Johansson.

– Kan man ikke argumentere for at sikkerheten var for dårlig på Lerkendal og at man ikke hadde kontroll, og dette derfor er konsekvensen?

– Det kan man sikkert argumentere for og det får du gjøre så mye du vil, svarer svensken.

– Du er ikke enig med andre ord?

– Nei, det er en kollektiv straff, og det synes jeg er feil.

Når kampen spilles er ikke avgjort ennå. Enkelte av Rosenborg-spillerne tar ikke NFFs beslutning like hardt.

– Vi er bare glad for at vi får spilt kampen, så skal vi gjøre det beste ut av det. Det er litt synd selvfølgelig, men vi skal spille like bra, om ikke bedre uten fans. Det skal ikke ha noe å si, sier Nypan til VG.

Kampen mot Lillestrøm ble stanset fire ganger på grunn av at det ble kastet tennisballer og fiskekaker. Den fjerde gangen fikk hoveddommer Rohit Saggi nok og avbrøt kampen.

– Altså, hadde ikke supporterne stoppet kampen, så hadde vi fått spille foran folk. Så jeg synes egentlig at det er det kjedeligste. Jeg vet ikke om NFF har faste prosedyrer når sånne ting skjer, sier Ole Sæter til VG.

– Forstår du avgjørelsen til NFF?

– Det kommer litt an på hva retningslinjene deres er, og det har jeg ikke oversikt over. Men det er jo typisk at det går veldig, veldig hardt utover mange flere enn dem som ødelegger.

Read Entire Article