«Jeg vil presisere at debatten ikke  dreide seg om hvorvidt man skulle kunne henge opp et prideflagg inne på sitt kontor  eller ei»

2 days ago 12



Leserskribent: Eivind Arnt Husøy Foto: Torrey Enoksen

Oppdatert: Akkurat nå

Du leser nå et leserinnlegg. Det uttrykker innsenderens mening.

Jeg ser det i pressen foregår en diskusjon rundt vedtaket som også Ap stemte for i det siste formannskapsmøtet i Lyngdal.

Debatten og saken handlet om generelle retningslinjer vi allerede har i kommunen  i forhold til arbeidsmiljøet- og de ansatte hadde fremmet denne saken  i arbeidsmiljøutvalget og et enstemmig partssammensatt utvalg brakte saken inn for kommunestyret. Det var ingen representanter for de ansatte som var uenig i formuleringen.  Jeg synes saken var unødvendig å ta opp  - noe jeg nevnte under  debatten -  fordi både Lyngdal  (sammen med en rekke andre kommuner ) allerede har både  skrevne og uskrevne retningslinjer i forhold til arbeidsmiljø og krav til ansatte.

Jeg vil presisere at debatten ikke  dreide seg om hvorvidt man skulle kunne henge opp et prideflagg inne på sitt kontor  eller ei- ingen  tok det ordet i sin munn - heller ikke Høyre som stemte imot forslaget. Jeg spurte imidlertid  rett ut på møtet om diskusjonen gjaldt pride eller andre flagg, men fikk klar beskjed om at dette IKKE var det vi diskuterte. At NRK og  andre sosiale media velger å fortelle at  dette var en pride -debatt,  viser  at de ikke har  fått med seg debatten og heller ikke formuleringen i vedtaket.  Å stemme imot at en skal ha retningslinjer på en arbeidsplass, ville jo etter min mening være absurd og jeg tror vel alle er enige i at visse regler bør man følge for å få et godt arbeidsmiljø.

Når dette er sagt skal det uansett ikke være noen som helst tvil om at Lyngdal Arbeiderparti både har støttet og vil fortsette å støtte levekårene for de skeive i samfunnet - og  jeg mener selvsagt at det skal være tillatt å pryde sitt kontor med et pride -flagg. Men denne gangen var altså dette IKKE tema.

Eivind Arnt Husøy, gruppe leder Lyngdal AP

Publisert: mandag 16. september 2024 kl. 21:54 Oppdatert: Akkurat nå

Read Entire Article