Jakob Ingebrigtsen lekte seg til OL-finale – kolliderte nesten med kameramann

1 month ago 19



Jakob Asserson Ingebrigtsen gikk enkelt til finale på 5000 meter i OL, men en nestenulykke med en uoppmerksom kameramann skapte stor dramatikk.

Beate Oma Dahle / NTB

Jakob Asserson Ingebrigtsen kolliderte nesten med en kameramann på vei til OL-finale på 5000 meter.

Onsdagens kvalifisering artet seg svært komfortabelt for Ingebrigtsen. 23-åringen la seg helt på halen av feltet, men hadde ingen problemer med å avansere da finalebillettene skulle deles ut.

Mot slutten av løpet holdt det imidlertid på å gå fryktelig galt da Ingebrigtsen nesten kolliderte med en kameramann i en sving. Kameramannen hadde uoppmerksomt plassert seg i løpebanene.

– Jeg tror ikke jeg ble så forstyrret. Det er litt typisk at det skjer i en sving, men jeg fikk med meg at noe skjedde. Det ødela for mange, men jeg var veldig påskrudd. Det skjer ofte mye på indre bane. Jeg vet ikke om jeg har løpt på så mange kameramenn før, sa Ingebrigtsen til skrivende presse, før han la til:

– Er det ett sted det ikke skal skje, så er det i et OL. De som ligger og balanserer på grensa, får i verste fall løpet sitt ødelagt. Det blir noen protester, og så får vi se hva som skjer. Det kan bli et større felt i finalen, og det kan være en morsom utfordring.

Til NRK kalte han det hele «amatørmessig».

– Kunne blitt stygt

Hendelsen fikk flere til å reagere.

– Det kunne blitt stygt. Han må passe seg han mannen der med kamera. Han følger ikke med i hele det hele tatt. Jakob gestikulerer også. Sånt er farlig, sa NRKs kommentator Jann Post.

– Det der var skummelt. En kameraoperatør som følger spydkvalifiseringen for kvinner sto midt i løpebanen da hele feltet kom dundrende. Heldigvis gikk det der bra, sa Vebjørn Rodal.

Ingebrigtsen vant sitt heat foran Biniam Mehary fra Etiopia. Dermed kopierte han landsmann Narve Gilje Nordås, som også vant sitt kvalifiseringsheat onsdag.

I fraværet av den ugandiske stjerneduoen Joshua Cheptegei og Jacob Kiplimo er Ingebrigtsen blant de store gullfavorittene på distansen. Fenomenet fra Sandnes har tre EM- og to VM-gull på 5000 meter, men mangler OL-tittelen i samlingen.

Fiasko

Tirsdag kveld ble 23-åringen slått av både Cole Hocker, Josh Kerr og Yared Nuguse i finalen på 1500 meter. Dermed klarte ikke Sandnes-løperen å forsvare gullet fra Tokyo for tre år siden.

Ingebrigtsen forsøkte å knekke konkurrentene med et heseblesende tempo fra start, men på oppløpet ble han offer for egen taktikk.

– Jeg er selvfølgelig skuffet over resultatet. Jeg følte meg ekstremt bra fra start. Jeg åpner på 54, og det er gjerne to sekunder for fort, så jeg skjønner at vi er på vei en farlig plass. Jeg føler meg nesten litt for bra, kanskje fordi jeg har hatt en litt uvanlig progresjon denne sesongen. Det var vanskelig å begrense seg, sa Ingebrigtsen til NTB og andre medier.

Finalen på 5000 meter går av stabelen lørdag kveld.

Read Entire Article