J.D. Vance svarer på kattedame-kritikken

1 month ago 32



Donald Trumps visepresidentkandidat har fått gjennomgå etter gammelt utspill. Nå svarer han på kritikken.

 Mario Anzuoni / Reuters / NTB / ALex Wong / AFP / NTB
REAGERTE KRAFTIG: Jennifer Aniston gikk til angrep på James David Vance som følge av et fødselsutspill. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB / ALex Wong / AFP / NTB

Publisert 27.07.2024 20:46

Denne uken kom skuespiller Jennifer Aniston med kraftig kritikk mot James David Vance, Trumps ferske visepresidentkandidat. 

– Jeg kan ikke fatte det, skrev hun på Instagram. 

Anistons utspill kom som en reaksjon på noe Vance sa under et intervju med Fox News helt tilbake i 2021. 

Da sa han at USA drives av «en gjeng barnløse kattedamer med ulykkelige liv og livsvalg». 

 Evan Vucci / AP / NTB
DUO: James David Vance og Donald Trump jobber tett. Nå er førstnevnte blitt Trumps visepresidentkandidat. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

– Og så vil de gjøre landet vårt ulykkelig også. Det er klare fakta hvis du ser på Kamala Harris, Pete Buttigieg, Alexandria Ocasio-Cortez. Demokratenes fremtid styres av folk uten barn, sa Vance under intervjuet. 

Nå har det blitt kastet nytt lys over utspillet. 

Aniston, som lenge har vært åpen om at hun aldri har klart å bli gravid, rettet krass kritikk mot Vance, og valgte å bruke hans egen datter som et eksempel. 

JD Vance says that Kamala Harris is a “childless cat lady” who is “miserable” with her life because she didn’t have children, and that not having children means that she doesn’t have “a direct stake” in America. Story. https://t.co/EbOQzT7lXC

— Ron Filipkowski (@RonFilipkowski) July 22, 2024

– Jeg håper datteren din er så heldig at hun kan få sine egne barn en dag. Jeg håper hun slipper å benytte seg av IVF som en nødløsning, for til og med det prøver du å ta vekk fra henne. 

IVF er en forkortelse for prøverørsbefruktning. I juni sa nemlig flere republikanske senatorer at de ville motsette seg et lovforslag om kvinners rett til IVF, skriver CNN.

Svarer på kritikken 

Kamala Harris har to stebarn, Pete Buttigieg har adoptert et tvillingpar og Alexandria Ocasio-Cortez har ikke barn.

Nå svarer Vance på kritikken etter å ha referert til politikerne som «barnløse kattedamer». Til tross for et hint av beklagelse står han fortsatt på sitt. 

Vance sier han fortsatt mener det samme som han sa i 2021, men sier at uttalelsen aldri var ment som kritikk av folk som har bestemt seg for ikke å få barn. 

Slik kan hun slå Trump

Det sier han til The Megyn Kelly Show fredag kveld. 

– Poenget er at det å få barn, å bli foreldre, virkelig endrer perspektivet ditt på en ganske dyp måte, sier han til programlederen. 

– Poenget er ikke å kritisere folk som, av mange grunner, ikke har egne barn. Det handler om å kritisere Demokratenes for å være «anti-barn» og «anti-familievennlige».

Det var Sky News som først meldte om tilssvaret fra Vance. 

Klarte aldri få barn 

I 2022 valgte Aniston å åpne seg om livet uten barn, og at hun aldri har klart å bli gravid til tross for gjentatte forsøk. 

Prøverørsbefruktning (IVF) ga nytt håp for skuespilleren, men heller ikke dette har fungert. Hun hadde gjentatte forsøk i 30 og 40-årene. 

Hun synes derfor det er skummelt å tenke på at Vance potensielt kan bli Trumps høyre hånd, og viser til republikaneres ønske om ikke la kvinner benytte seg av IVF som er alternativ. 

Også The Guardian-spaltist Arwa Mahdawi har brettet opp ermene på grunn av det gamle sitatet til Vance. Hun mener det er klare grunner til at det gamle utspillet nå kommer opp i lyset igjen. 

 Jordan Strauss / AP / NTB
GIKK HARDT UT: Jennifer Aniston kom med kraftig kritikk mot James David Vance sitt fødselsutspill. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB

– Dette er ikke lenger bare en mann som kaster ut en haug med ukorrekt tull i håp om at det vil overbevise kvinnehatere, sier hun i en kommentar hos avisen.

– Dette er en fyr som potensielt kan bli en av verdens mektigste mennesker. 

Read Entire Article