Iuel om Warholm: – Alltid vist at han er best når det gjelder

1 month ago 20



Treningspartner Amalie Iuel (30) ville satt pengene på Karsten Warholm – før OL-finalen på 400 meter hekk.

1 av 3Foto: RONALD WITTEK / EPA / NTB

  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 09.08.2024 16:39

– Hvis vi bare ser på statistikken og historien fra tidligere mesterskap, vil jeg si at Karsten alltid har vist at han er best når det gjelder, sier Amalie Iuel til VG.

«Alle» regner med at det skal stå mellom Karsten Warholm og amerikanske Rai Benjamin på Stade de France kl. 21.45 fredag kveld.

Alison dos Santos har også vært hyppig nevnt før OL, men viste ikke tegn på form da han tok seg videre fra semifinalen som «lucky loser».«lucky loser».Kom seg ikke videre blant de to beste i semifinalen, men tiden var god nok til å avansere til finalen.

Warholm har blitt slått i de siste fire konkurransene etter VM-gullet i fjor. Før OL gjorde Rai Benjamin årsbeste med 46,46. Alison dos Santos har levert 46,53 og Warholm 46,70.

1 av 4Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Ut fra det jeg har sett på trening og fra forsøket/semifinalen, virker Karsten ekstremt sterk. Jeg hadde satt pengene mine på Karsten. Det er ikke bare fordi jeg er treningskamerat, man blir selvfølgelig litt farget, men jeg har virkelig troen, sier Iuel og legger til:

– Han er enormt sterk psykisk, men ikke minst også fysisk. Jeg tror det kan bli veldig bra. De kan pushe hverandre til ekstreme høyder.

Under OL i Tokyo i 2021, leverte Warholm tidenes løp: 45,94. Sunnmøringen pleier alltid å steppe opp når anledningen er som størst. Det vitner tre VM-gull (2017, 2019 og 2023) og tre EM-gull (2018,2022 og 2024) om.

– Fortell om evnen hans til å «alltid» få ut det beste når det gjelder som mest?

– Først og fremst fordi han er sterk mentalt. Du ser han kan få det til på trening også. Han kan stille på testløp solo på trening og virkelig levere. Jeg tror at om du klarer det der, klarer du det når det gjelder som mest startnummer og de ekstra nervene, sier Iuel.

Radarparet Warholm og Alnes. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Sammen med Elisabeth Slettum har Iuel og Warholm utgjort en tett treningsgruppe ledet av trener Leif Olav Alnes i en årrekke. Hvis man er i samme selskap som dem, kan man tro de er en familie.

– Kan du avsløre litt hemmeligheter, hva gjør Warholm og Alnes nå i timene før løpet?

– Jeg kan ikke dele alle hemmelighetene. Men jeg er sikker på at de forbereder seg godt og kanskje ligger høyt med beina. Det er mye hypnose inne i bildet her. Leif snakker ofte om det. De har et sterkt bånd, som jeg er helt sikker på at Karsten får ut makspotensialet sitt. Den duoen skal bli vanskelig å slå.

Det amerikanske fenomenet Sydney McLaughlin-Levrone (25) viste at det er mulig å løpe lynraskt i Paris torsdag da hun vant OL-gullet med verdensrekord: 50,37.

Den nederlandske stjernen Femke Bol var sjanseløs og ble nummer tre – etter å ha prøvd og følge McLaughlin-Levrones åpningsfart.

– Det er fort gjort i en finale, å få litt overtenning og gå ut litt hardere enn man tåler. Men Karsten er vant til å åpne hardt og avslutter bra. Han skal tåle en hard åpning, sier Iuel.

  • Alt fra OL ser du på Max.
  • Få hele OL-programmet her.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin Sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article