Israel og Hamas inviteres til gjenopptakelse av våpenhvilesamtaler

1 month ago 25



Yahya Sinwar har overtatt rollen som Hamas' politiske leder etter at hans forgjenger Ismail Haniyeh ble drept i Irans hovedstad Iran. Foto: Adel Hana / AP / NTB

Qatar, Egypt og USA inviterer Israel og Hamas til å gjenoppta samtalene om å få på plass våpenhvile for Gaza.

fredag 9. august kl. 00:35

– Det er på tide å ferdigstille en våpenhvileavtale og løslate gisler og fanger, står det i uttalelsen fra de tre meklerlandene.

Qatar, Egypt og USA ber partene sette seg ved bordet 15. august, enten i Qatars hovedstad Doha eller Egypts hovedstad Kairo, for å ferdigstille en avtale, uten flere forsinkelser.

I slutten av forrige måned sa en høytstående tjenesteperson i USAs president Joe Bidens administrasjon til AFP at forhandlingene om våpenhvile da var i sluttfasen og at en avtale trolig kan ferdigstilles i løpet av kort tid.

Tirsdag denne uken sa USAs utenriksminister Antony Blinken at det nå er opp til Hamas' nye politiske leder Yahya Sinwar å si ja til våpenhvile for Gazastripen.

Sinwar antas å være mesterhjernen bak Hamas' angrep mot Israel og bortføring av gisler 7. oktober i fjor, noe som førte til at Israel innledet krig mot Hamas på Gazastripen.

Publisert: 09.08.24 kl. 00:35Oppdatert: 09.08.24 kl. 00:35

Relaterte emner

Read Entire Article