Irritert askerbøring: Nå har dette køvanviddet i helgene vart i over en måned. Politikerne må rydde opp!

1 month ago 17Det har aldri vært kø fra Asker og inn til Oslo på lørdag formiddag og ettermiddag. Ei heller søndag formiddag, skriver Bjørn Erik Sættem. Foto: Ørn E. Borgen, NTB

Nå har dette køvanviddet i helgene vart i over en måned!

Publisert: 17.06.2024 13:36

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I helgen skulle familien vår, som bor i Asker, inn til Oslo for å besøke noen venner. Da vi oppdaget at køen nærmest sto stille på E18, valgte vi å snu og avlyse besøket. Vi gadd ikke bruke fridagen på å stå en ekstra halvtime eller time i unødvendig bilkø.

Nå må politikerne endre disse idiotiske reglene som sløser med fritiden til tusenvis av mennesker hver helg!

Skal prioriteres i rushtiden

Det har aldri vært kø fra Asker og inn til Oslo på lørdag formiddag og ettermiddag. Ei heller søndag formiddag. Det er det imidlertid nå. Årsaken er at politikerne har valgt å stenge en tredjedel av veibanen (kollektivfeltet) inn til Oslo for elbiler – hele døgnet – alle dager!

Jeg har forståelse for at politikerne har valgt å stenge kollektivfeltet for elbiler i rushtiden på hverdager (klokken 06 til 09 mandag-fredag). Bussen skal ha prioritet i rushtiden. Jeg fatter imidlertid ikke hvorfor man stenger kollektivfeltet for elbiler døgnet rundt, hele uken!

Dette skaper kø på tider hvor det ikke var kø tidligere – og på tider hvor det er særdeles få busser på veiene!

Rydd opp i køgalskapen

De nye reglene trådte i kraft 6. mai. Nå har dette køvanviddet i helgene vart i over en måned! Jeg tenkte at dette ville nok fornuftige politikere rydde opp i raskt, når de fikk se eller høre om de unødvendige bilkøene i helgene. Men, nei. Ingenting har skjedd.

En justering av regelverket, slik at elbiler igjen kan bruke kollektivfeltet utenom rushtiden, vil få slutt på idiotiet og sikre en bedre trafikkflyt.

Etter hva jeg forstår, er det samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) som har det overordnede ansvaret for trafikkreglene, sammen med Statens vegvesen.

Skjerp dere! Og rydd opp i køgalskapen dere har skapt!

Read Entire Article