Ingebrigtsen vant dramatisk finale - her blir rivalen «taklet»

5 days ago 12



Når Jakob Ingebrigtsen vinner, er seierstiden nesten alltid under 3.30 på 1500 meter. I Brussel seiret nordmannen komfortabelt på 3.30,37.

– Det er sånn det blir når man sover i timen. Nei da. Det er kanskje sånn i DL-finalen at man løser løpet litt annerledes. I dag handler det om å ha det gøy, og det er gøy å prøve forskjellige ting, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Er det deilig å vise at du kan vinne sånn også?

– Jeg kan vinne på mange forskjellige måter. Det er greit å gjøre noe forskjellig. Skal ikke legge skjult at jeg synes det er gøy å vinne. Noen ganger kan man gjøre andre ting også, det gjør at vi ikke har dårligere utgangspunkt for å vinne.

– Dette er uvanlig

Tittelen «Diamond League-mester», et diamanttrofé og om lag 320.000 kroner lå i potten for Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås i Brussel.

Ingebrigtsen er storfavoritt stort sett hver gang han stiller til start, men har ved noen anledninger måttet se seg slått av konkurrentene denne sesongen. Senest i Zürich av Yared Nuguse for en drøy uke siden.

Ingebrigtsen legger seg vanligvis rett bak harene, med resten av feltet rett bak. Denne gangen var det Yared Nuguse som lå nærmest harene i starten, med Ingebrigtsen hakk i hæl.

– Dette er uvanlig, slo kommentator Jann Post fast.

På den nest siste runden manøvrerte Ingebrigtsen seg frem mot teten, og holdt nesten på å kollidere med en smått forvirret hare i prosessen. Heldigvis gikk det bra, men dramatikken var langt ifra over.

På sisterunden snublet Nuguse og ødela litt for konkurrenter som Cole Hocker og Timothy Cheruiyot.

– Jeg var i en god posisjon, og var klar for å gjøre mitt angrep. Men da jeg snublet mistet jeg momentum. Det er hva det er, sier Nuguse til NRK, og forteller at Cheruiyot eller noen andre tråkket ham på hælen.

På dette tidspunktet hadde Ingebrigtsen tatt teten, og tross iherige forsøk bakfra, klarte han å holde unna og ta en sikker seier. Cheruiyotble nummer to foran Hocker.

– Det er stort å se ham leke med verdenseliten i en DL-finale. Det er lett å ta som en selvfølge, sa Post.

– Jeg har tatt posisjon bak haren i mange løp og når jeg ikke gjør det får folk litt støkken i seg. Det blir litt fighting og får et bra angrep på langsiden som jeg svarer bra på. Det var et bra løp og glad for å vinne trofeet, sier Ingebrigtsen.

Nordås ble nummer åtte på 3.33,02.

– Jeg står ikke i det. Jeg er redd for å havne i møljen og miste skoen som på Bislett. Det sitter litt i, sånn er det. Jeg prøver å gå forbi etter en runde, det skulle jeg ikke gjort. Men jeg føler meg bedre enn i Zürich, sier Nordås til NRK.

Halvmaraton neste?

Men stiller Ingebrigtsen til start til livets første halvmaraton i København på søndag? Det er det store spørsmålet nå. På pressekonferansen før stevnet i Brussel var nordmannen ordknapp, men NRK forsøkte å fiske ut litt mer etter 1500-meteren.

– Hva slags planer har du for helgen?

– Slappe av og nyte livet.

– Hvor mye skal du løpe?

– Det får vi se. En ting jeg har lært med mange år med sesongpause, er at det er viktig å holde seg i gang. Tenke på andre ting og ha andre rutiner, men definitivt løpe. Det skal jeg gjøre.

– Står du på startstreken i København?

– Jeg har lekt med tanken om å springe der flere år. Det har ikke latt seg gjøre. Om jeg skulle gjort det nå, så er det ikke perfekt utgangspunkt. Om jeg føler meg bra, så kanskje.

Les mer om spekulasjonene i denne saken:

«Svennis» bisettes i dag 01:05

Publisert 13.09.2024, kl. 21.32 Oppdatert 13.09.2024, kl. 21.59

Read Entire Article