I dag kommer dommen for drapet på Emilie Meng

2 days ago 8



I dag faller dommen i saken mot 33-åringen som er tiltalt for drapet på danske Emilie Meng i 2016. Han er også tiltalt for overgrep og overfall mot to andre.

  • Bilde av NTB
fredag 28. juni kl. 09:40

Drapet på 17 år gamle Meng har fått stor oppmerksomhet i Danmark. Det så lenge ut til å forbli uløst, men et gjennombrudd i saken kom i fjor vår – i forbindelse med nok en alvorlig sak om en tenåringsjente på Sjælland.

15. april 2023 ble en 13 år gammel jente bortført fra Kirkerup og utsatt for grove overgrep. Dagen etter ble hun funnet av politiet i mannens bolig. Han bor i Korsør, stedet på Sjælland der Meng forsvant sporløst etter å ha festet med venner i 2016.

Mannen nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre, men påtalemyndigheten har under rettssaken lagt fram flere beviser. Blant annet har de funnet mannens DNA på Mengs bukser, som ble funnet i en plastpose i nærheten av sjøen der hun ble funnet drept et halvt år etter at hun ble bortført.

Det er også funnet teiprull i boligen hans med DNA som mest sannsynlig stammer fra Meng. Analyser har vist at teipen som ble funnet rundt Mengs hals, trolig kommer fra den samme teiprullen.

Mannen er også tiltalt for overgrep mot en tredje jente på 15 år, men han avviser anklagene. Han har tilstått å ha bortført og forgrepet seg på 13-åringen.

En avgjørelse i skyldspørsmålet kommer klokka ti, før dommen kommer på slutten av rettsdagen.

Publisert: 28.06.24 kl. 09:40Oppdatert: 28.06.24 kl. 09:40

Relaterte emner

Read Entire Article