Hvorfor skal man «gidde» å besøke Froland?

1 week ago 13



En undersøkelse utført av Aftenposten viser altså at Froland er en av de minst besøkte kommunene i Norge. Turistene valfarter ikke til Froland, for å si det sånn.

Frolands Værk har absolutt potensial, men tyske bobilturister kjører ikke til utposter bare for å se på en statue, skriver forfatteren. Foto: Kjartan Bjelland

Fevennen har hatt en rundtur i kommunen, som ble gjengitt i Agderposten, og det snåle er at innbyggerne selv ikke kan skjønne hvorfor det er så få turister som besøker dem.

Men er det noen som spør om hvorfor det er så få som besøker Froland? Og om hva som skal til for å lokke flere turister til kommunen? Det virker ikke slik! For de har jo Liens konditori, fengselet, komper og turområder. Men i 2024 vil turistene ha spesielle opplevelser! De søker ikke bakerier, lokale kompetradisjoner og oppgåtte stier. De vil ha det Froland ikke har i dag!

Men det kan Froland absolutt skape! De kan velge å satse på reiseliv og besøkende! Først og fremst ved å bestemme seg for å bli en resort eller destinasjon hvor en rekke produkter danner en helhet som er verdt å besøke. Og så må man utvikle innholdet i denne steg for steg!

Ordfører Inger-Lene Håland virker ikke å være så veldig oppdatert på reiseliv. Hun skjønner heller ikke helt hvorfor folk ikke strømmer til kommunen. Hun forstår ikke hvorfor Frolands Verk ikke er som en magnet! Men har hun en reiselivsstrategi i kommunen? Og hva med en reiselivssjef? Og hvordan er man til å markedsføre Froland som besøksmål?

Jeg liker Froland og kanelbollene fra Liens, og ønsker det aller beste for kommunen. Min gode venninne Cathrine og hennes mann Rune satser på Værkshuset. Det tidligere konseptet rundt Eikely var ikke tuftet eller rettet mot turisme. Nå ser vi en mye mer kommersiell retning. Søndagsbuffe og bryllup kan være et godt fundament, men de må også utvikle et mer spektakulært konsept. Først da vil de bli en viktig brikke i Froland som en destinasjon!

Froland må benytte mulighetene til å være et delprodukt til Arendal. Ikke et konkurrerende produkt.

Fredag 6. september kl. 1800 skal det være debatt med temaet «Vekst i Froland» på nettopp Værkshuset. Benedikte N. Glommen skal lede møtet. Her bør også alle som vil styrke reiseliv og antall besøkende i Froland møte opp. La dette bli startskuddet til «klatringen» på Aftenpostens liste over de mest besøkte kommunene i Norge!

Jeg har som politiker i Arendal jobbet mye med byutvikling og reiseliv! Hva kan så være Frolands vei for å trekke til seg flere besøkende? Frolands Værk har absolutt potensial, men tyske bobilturister kjører ikke til utposter bare for å se på en statue. Det samme med Bøylestad og annen industrihistorie. Produktene må utvikles mot turisme og i en større sammenheng!

Froland må benytte mulighetene til å være et delprodukt til Arendal. Ikke et konkurrerende produkt. Man kan ikke bruke kanopadling i småvann som et produkt alene. Lag en tøff elvepadlings-konkurranse som kan bli en del av Arendal Water Festival. Lag noe spennende rundt skiskytterarenaen som kan knyttes til events og hoteller i Arendal. Lag et spennende opplevelsesopplegg rettet mot sommerturistene i Arendal. Og hvordan lage noe spesielt i Osedalen sentrum slik at turister tar en dagstur opp fra Arendal.

Froland må bestemme seg for om de kun skal ha tilbud til egne eller om de vil tiltrekke seg andre. Lag en særegen festival også rettet mot tilreisende fremfor en lokal bygdefest. Lag en spesiell kompefestival eller en rå matematikk-festival. Arendalittene er en stor besøksgruppe. Ikke overraskende. Men snart får Arendal eget badeland. Froland må satse mye bredere!

Jeg liker Froland og kanelbollene fra Liens, og ønsker det aller beste for kommunen, skriver forfatteren. Foto: Kjartan Bjelland

Strømmer til Sørlandet, men ikke hit

Read Entire Article