-
«Hver gang vi møtes» ferdig på Kjerringøy
Etter fire år nordpå er den populære musikkrealityen «Hver gang vi møtes» på flyttefot igjen.
Det bærer fra ut mot havet på Kjerringøy til strandkanten av en innsjø på Hadeland. Det skriver NTB.
– Dette blir fantastisk! Vi gleder oss til å flytte innspillingen av «Hver gang vi møtes» til nye frodige og idylliske omgivelser på Thorbjørnrud Hotel i strandkanten ved Randsfjorden. Det vil skape en nydelig atmosfære og de beste rammene for produksjonen når vi skal i gang med den 16. sesongen, sier Trygve Rønningen, TV 2s programredaktør.
Sesongen spilles inn på hotellet i samarbeid med Hadeland Glassverk.
Tidligere har «Hver gang vi møtes» vært spilt inn på Hvaler, på Vestre Kjærnes gård i Våler, og altså på Kjerringøy.
Artistene for 2026-sesongene vil bli presentert til høsten. Årets sesong – der Carola var hedersgjest – ble tidenes mest sette sesong for TV 2.
(©NTB)
Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2 / NTB -
Verdas største laksegigant betalte ikkje ei krone i lakseskatt i 2023
Mowi, Salmar, Lerøy og Grieg Seafood betalte 0 kroner i lakseskatt, viser en oversikt NRK har laget.
-
Brann i en fjøs i Narvik
Nødetatene rykka onsdag ettermiddag ut etter melding om en brann i en eldre fjøs i Ballangen utenfor Narvik.
Ifølge politiet skal det ikke være dyr i fjøset.
Halve fjøset er nedbrent, og brannvesenet er på stedet.
– Brannmannskaper på stedet sier det nå ikke er noe spredningsfare til nabobygg, skriver operasjonsleder i Nordland politidistrikt Yngvar Fredriksen i en melding til pressen.
-
Kraftledninger i Narvik tilbake i drift
De to høyspentlinjene som har vært ute av drift siden snøskred ødela tre høyspentmaster ved Narvik 18. mars, er nå reparert og tilbake i normal drift.
Det skriver statnett i en pressemelding.
Uværet førte til et av de største mastehavariene Statnett har opplevd, skriver de.
Skadene rammet kraftledningene Ofoten–Kobbvatnet og Ofoten–Kvandal, som begge måtte tas ut av drift etter hendelsen. 20.000 husstander mistet strømmen, men fikk forsyningen tilbake etter noen timer.
– Det norske transmisjonsnettet er robust, men vi bor i et land med tøft klima og krevende geografi. Dette havariet er et av de største vi har hatt, sier konserndirektør for drift og beredskap, Tore Langeland i Statnett.
Arbeidet med å reparere skadene har vært krevende på grunn av dårlig vær, skredfare og utilgjengelig terreng. Mannskap måtte fraktes inn med snøskuter og beltevogn, og tungt utstyr ble løftet inn med helikopter.
Foto: Statnett -
Glimt-utleid TIL-stjerne skjermes før storoppgjør
August Mikkelsen har en spesiell rolle før fredagens 16. mai-oppgjør mellom TIL og Bodø/Glimt i Tromsø.
Tromsværingen meldte overgang til Bodø/Glimt i 2024, etter at han ble solgt til Hammarby året før.
Etter å ha slitt med å leve opp til forventningene på Aspmyra, ble han denne sesongen lånt ut til sin barndomsklubb Tromsø.
Før de to klubbene skal møtes i slaget om Nord-Norge på fredag, får ingen medier snakke med 24-åringen.
– Vi og August ønsker 100 prosent fokus på kampen. Alle mediehus i Norge ønsker forståelig nok å snakke med han i forkant av kampen og vi er ganske sikre på at de fleste har samme innfallsvinkel. August spiller i TIL nå og forbereder både hode og kropp på kampen som kommer, ikke rivaliseringen mellom klubbene, sier daglig leder i Tromsø, Øyvind Alapnes, til TV 2.
Før fjorårets oppgjør, som da var på Aspmyra, gjorde Glimt et lignende grep, da nettopp August Mikkelsen, samt Daniel Bassi, Runar Espejord og Gaute Helstrup, som alle har en fortid i TIL, ble utilgjengelig for media.
TIL-Glimt sendes på TV 2 på fredagen, og oppgjøret er utsolgt. Du kan også følge kampen på nett her og på NRK Sport på radio.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB -
Har meldt svinn fra medisinrom til politiet
Bodø kommune har avdekket svinn fra medisinrom ved en av helseavdelingene, skriver Avisa Nordland.
De meldte saken inn til Statens helsetilsyn i april. Politiet er også varslet.
Avdeldingsdirektør for Helse og omsorg i kommunen, Arne Myrland, ønsker ikke å si noe til avisa om hvilket stoff eller hvor mye som er borte.
Men han sier mengden er «stor nok til at de ser alvorlig på saken».
-
Stenger skole etter manglende varme
Nesna skole måtte onsdag sende elevene hjem på grunn av manglende varme i skolebygget, det skriver Rana Blad.
Dette skjer etter at en fyrkjele ble ødelagt forklarer rektor Rolf Arne Westgaard. Det ble ifølge rektoren så kaldt inne at det ikke er forsvarlig å ha elevene der.
– Vi sendte først hjem ungdomstrinnet, så mellomtrinnet. Vi prøver å holde de minste inne siden flere skal på ferjeskyss og slikt, men det er for kaldt inne i skolebygget til å ha alle elever her, sier han til Rana Blad.
Det jobbes med å få opp varmen igjen i klasserommene.
Foto: Nesna kommune -
Vega øker skuddpremien for mink
Vega kommune intensiverer jakten på mink, som anses som en trussel mot ærfugl og andre sjøfugler.
Frem til 28. mars i år fikk jegere i Vega 400 kroner i skuddpremie per mink, men nå anbefaler kommunedirektøren at satsen økes til 700 kroner, skriver Brønnøysunds Avis.
Stiftelsen Vegaøyan verdensarv, som har bedt om økt premie, deler kostnadene med kommunen. Ifølge avisen økes kommunens budsjett for minkjakten fra 10.000 til 40.000 kroner.
Kommunestyret skal behandle saken 15. mai.
Fra november 2024 har flere mink blitt observert på Vega og nærliggende dunvær, noe som har fått kommunen til å øke antall jaktekvipasjer og intensivere jakt med feller.
Foto: Kjartan Trana / NRK -
Mosjøen får 41 nye årsverk i politiet
En ny organisering av våpenforvaltningen i Norge er besluttet av Stortinget – og den nasjonale enheten for våpen skal ligge i Mosjøen, skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding.
Enheten skal ha 41,5 årsverk.
– Dette er svært bra for Mosjøen, og ikke minst for våpenforvaltningen. Det vil bidra til mange statlige arbeidsplasser i Mosjøen på sikt, og sikre en effektiv og god våpenforvaltning som ivaretar publikums behov og samfunnssikkerheten, sier seksjonsleder Simone Reinfjell Kristiansen.
Oppstart av nasjonal enhet i Mosjøen er satt til 1. desember 2025.
Foto: Synnøve Sundby Fallmyr -
Færre tilfeller av livmorhalskreft
Det har vært en kraftig nedgang i antall kvinner som har fått påvist livmorhalskreft, ifølge Kreftregisteret.
I 2024 var det 269 tilfeller av kreftformen.
– Noe lavere forekomst enn dette har vi aldri registrert før, så dette er historisk, sier Giske Ursin, direktør i Kreftregisteret.
Nedgangen skyldes økt screening med HPV-test og vaksinering blant yngre kvinner.
Fylkene der antall tilfeller med livmorhalskreft går ned fra 2023 til 2024 er Nordland, Agder, Akershus, Buskerud, Innlandet, Møre og Romsdal, Oslo, Telemark, Trøndelag og Vestland.
Nordland går også ned når femårsperiodene fra 2015-2019 og 2020-2024 sammenlignes.
-
Fisker tatt for fusk
I fjor vinter ble en fisker tatt for å ha rapportert inn bare halvparten av sin faktiske fangst, det skriver Lofotposten.
I rapporten fra Fiskeridirektoratet som avisa refererer til står det at båten drev garnfiske på yttersiden av Lofoten, og at fangsten ble levert ved et mottak i Vestvågøy.
Skipperen meldte inn at de hadde 1500 kilo torsk om bord, men kontrollen viste at den faktiske leveringen var på 3012 kilo.
Ifølge rapporten ble skipperen stilt spørsmål om avviket, og han forklarte at han hadde bommet fordi han oppga sløyd vekt i stedet for rund vekt.
Båten er ikke hjemmehørende i Lofoten, ifølge Lofotposten.
Fiskeridirektoratet mener avviket skyldes utilstrekkelig rutiner for innmelding av fangst. Fiskeren ble ilagt et overtredelsesgebyr på 69.297 kroner.
Foto: Oda Flatnes / NRK -
Innstiller ferge mellom Bodø og Lofoten
B-ruta i sambandet mellom Bodø-Røst-Værøy er innstilt i ettermiddag på grunn av værforholdene, melder Torghatten. Dette gjelder avgang fra Bodø klokka 16.00, Røst klokka 19.45 og Værøy klokka 21.30.
-
Stengt på grunn av uvær
Melfjellet på fylkesvei 7370 i Rana og Rødøy er stengt på grunn av uvær onsdags morgen. Veien er stengt i begge retninger. Det ventes ei ny vurdering klokka 10.00, melder Statens vegvesen.
-
Vil se på samferdselssamarbeid i Norden
Samferdselsministerne i Finland, Island, Sverige, Danmark og Norge har møttes i Helsinki for å se på samarbeid om militær transport på tvers av landegrensene.
I en felles uttalelse understreker statsrådene viktigheten av felles militær mobilt, sivil beredskap og forsyningssikkerhet.
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård sier planlegging av nasjonale transportsystemer har vært viktig i samtalene.
Foto: Storm Pessl-Kleiven / NRK -
Syrinene får blomstre videre – miljøministeren setter foten ned mot forbud
Klima- og miljøministeren setter spaden i jorda og slår fast at det ikke blir noe syrinforbud i Norge, slik Miljødirektoratet ønsker.
– Folk, inkludert meg, er glad i syriner, sier miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) til VG.
I høst foreslo Miljødirektoratet å forby 97 planter, blant dem mange prydplanter, i hager og grøntanlegg. På listen fant man den velkjente syrinen syringa vulgaris.
Direktoratet begrunnet forslaget med at «syrin medfører svært negative effekter på naturmangfoldet, særlig ved at den fortrenger andre arter». Forslaget vekket reaksjoner og fikk blant annet Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til å steile.
Regjeringen har imidlertid valgt å gi næring til folkets kjærlighet for syrinene og ikke la Miljødirektoratets argumenter slå rot.
– Syriner er en kjær hageplante som har vært lenge i Norge og som har en historisk verdi. Jeg kan derfor betrygge alle med at det ikke er aktuelt for Arbeiderparti-regjeringen å innføre noe forbud mot syrin, sier Eriksen. (NTB)
Foto: Tore Fjeld / Hageguiden -
Politiet vet årsaken til fjøsbrannen i Steigen
Det var den 24. januar at 500 griser mistet livet under en fjøsbrann på Engeløya i Steigen.
200 storfe ble evakuert ut av driftsbygningen og plassert på andre gårder i nærheten, mens flere griser ble nødslaktet på stedet.
Politiet vet nå hva årsaken til brannen er, ifølge Avisa Nordland.
– Årsaken er feil i det elektriske anlegget, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug til AN.
Politiets hovedhypotese har hele tiden vært at de har ment at ingen har gjort noe galt og at det i en slik stor driftsbygning er en viss risiko for at det kan gå galt med et elektrisk anlegg.
– Det er ingenting som tyder på at dette er noe annet enn et tragisk uhell, sier politiadvokaten.
Foto: Gunnar Grytøyr -
Trafikkulykke i Meløy
Nødetatene rykket tirsdag kveld ut etter melding om en trafikkulykke på fylkesvei 17. i Meløy.
En bil var involvert og det var tre personer i bilen. Ifølge politiet skal bilen ha kjørt i autovernet og fått store materielle skader.
Ambulansen på stedet tok en sjekk av de involverte og kjørte de til legevakten for en sjekk, skriver politiet i en melding.
Veien ble stengt da bilberger kom til stedet, men veien skal nå være åpen, ifølge politiet.
-
Mattilsynet og Fiskeridirektoratet følger algesituasjonen tett
Fiskeridirektoratet og Mattilsynet samarbeider tett med Havforskningsinstituttet og oppdrettere i forbindelse med algeoppblomstring i Nordland.
De første tilfellene av algeoppblomstring som har medført stor dødelighet, ble innrapportert fra Øksfjorden i slutten av april. Deretter har algene spredd seg til Raftsundet og Kanstadfjorden.
-
Knutsen eneste fra Nord-Norge i håndballstyret
Sist helg ble Karin Tønder Knutsen fra Sandnessjøen valgt inn som styremedlem i Norges Håndballforbund.
Der skal hun lede håndballnorge sammen med blant andre den nyvalgte presidenten Randi Gustad, fram til 2028.
Knutsen er den eneste fra Nord-Norge som er med i styret, viser oversikten over styremedlemmene på hjemmesidene til Norges Håndballforbund.
– Jeg håper å bidra til at hele håndballskole er med, og vil ivareta stemmen til de «mindre» plassene. Jeg kjenner organisasjonen godt fra arbeidet som trener, leder i håndballgruppa og som sonekontakt, sier Knutsen til Helgelands Blad.
-
Forsvarsministeren til Andøya 16. mai
Forsvarsminister Tore O. Sandvik (Ap) kommer til Andøya 16. mai. Der skal han besøke Andøya Space og Forsvarets stasjon, i tillegg til møte med kommunen. Det blir også en omvisning på Andøya Spaceport.
Andøya skal utvikles til base for langtrekkende droner, og blir sentral i understøttelsen og utviklingen av Forsvarets romvirksomhet. I tillegg er Andøya en viktig flybase for alliert mottak.
– Regjeringen har store ambisjoner for Andøya. NATO har akkurat avsluttet historiens største skarpskytingsøvelse her, som demonstrerer Andøyas betydning for alliansen. Vårt mål er at Norge skal være fremst blant allierte på situasjonsforståelse i nord, og her spiller Andøya en sentral rolle med sin unike beliggenhet, sier forsvarsminister Tore O. Sandvik i en melding.
Foto: Frode Fjerdingstad / NRK
Slik kan Bodø/Glimt få en gullbillett til Mesterligaen 00:59
Neste