Høiby nektet å forklare seg for politiet – ble advart mot å bryte kontaktforbudet igjen

5 days ago 11



Politiet sier at de gjorde Marius Borg Høiby oppmerksom på at det vil få konsekvenser dersom han bryter kontaktforbudet han er ilagt.

lørdag 14. september kl. 16:29

Fredag kveld ble Marius Borg Høiby (27) pågrepet av politiet. Han ble pågrepet på hyttetur.

Lørdag ble han løslatt. Samme dag ble det kjent at siktelsen mot han er utvidet. Totalt er det nå fire fornærmede i saken.

Politiet møter pressen lørdag ettermiddag, og NTB fikk mulighet til å intervjue politiet først.

– Han ønsket ikke å forklare seg i dag, så vi håper vi får det til på et senere tidspunkt, sier politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi gjorde ham oppmerksom på at det vil få konsekvenser dersom han bryter kontaktforbudet han er ilagt på nytt, sier politiadvokaten og spesifiserer at det kan dreie seg om varetektsfengsling eller elektronisk kontroll.

I en pressemelding opplyste politiet at de i begynnelsen av september mottok informasjon om at marius Borg Høiby ved flere anledninger hadde tatt uønsket kontakt med en av kvinnene som har status som fornærmet.

– Nylig mottok politiet informasjon om at Høiby hadde brutt besøksforbudet. Det ble besluttet at han skulle pågripes på grunnlag av gjentagelsesfare, skrev politiet i en pressemelding.

Til TV 2 sier han at Høiby ble løslatt fordi de mener at selve pågripelsen, og samtalen de hadde med ham i arresten lørdag var tilstrekkelig for å avdempe gjentakelsesfaren.

 Fredrik Ouren Jostad / VGMarius Borg Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, på vei inn til Politihuset i Oslo lørdag formiddag. Foto: Fredrik Ouren Jostad / VG

Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, sier at han i sine 17 år som forsvarer aldri har opplevd eller hørt om en pågripelse på det han kaller et tynt faktisk og rettslig grunnlag.

– Høiby ble pågrepet fordi han lørdag 7. september angivelig tok kontakt med fornærmede en gang, på tross av besøksforbudet, fra skjult telefonnummer. Beslutningen er datert 10. september. Høiby bestrider dette og erkjenner ikke straffskyld.

Mandag 2. september at kronprinsessens sønn ble ilagt besøksforbud mot ekskjæresten, som han er siktet for vold mot. Besøksforbudet mot ekskjæresten varer frem til 2. mars neste år.

Det var 4. august at Høiby ble pågrepet av politiet etter å ha blitt anmeldt for vold mot sin daværende kjæreste i en leilighet på Frogner i Oslo samme natt.

Han ble også siktet for skadeverk, og senere ble siktelsen utvidet til også gjelde trusler mot kvinnen.

Marius Borg Høiby har innrømmet kroppskrenkelse i alkohol- og kokainrus.

 Hallgeir Vågenes/VG / Janne Møller-Hansen/VGJuliane Snekkestad og Nora Haukland. Foto: Hallgeir Vågenes/VG / Janne Møller-Hansen/VG

Slik ble siktelsen utvidet lørdag:

  • For fornærmede i hendelsen på Frogner er siktelsen utvidet til også å omfatte hensynsløs adferd og brudd på besøksforbud, i tillegg til ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse fra tidligere.
  • For fornærmede Juliane Snekkestad og fornærmede Nora Haukland omfatter siktelsen hvert sitt tilfelle av mishandling i nære relasjon.
  • Høiby er også siktet for trusler rettet mot ytterligere en person. Anmeldelsen i denne saken er opprettet av politiet.
Read Entire Article