Hizbollah bekrefter at deres militære leder Fuad Shukr ble drept i israelsk angrep i Beirut

1 month ago 20



Hizbollah-militsen i Libanon bekrefter at det var dens militære leder Fuad Shukr som ble drept i tirsdagens israelske angrep i Beirut.

Fuad Shukr ble drept i tirsdagens angrep mot en bygning i Beirut, bekrefter Hizbollah. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Hizbollah bekreftet dette onsdag kveld etter at ikke navngitte sikkerhetskilder i Libanon litt tidligere hadde sagt at Shukrs lik var blitt funnet i ruinene av en bygning i en forstad sør i Beirut. Fem sivile ble også drept i angrepet, ifølge libanesiske myndigheter.

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah skal holde en tale torsdag når Shukr skal gravlegges, fremgår det videre av Hizbollah-uttalelsen.

Israels forsvar (IDF) uttalte tirsdag kveld at de hadde drept Shukr, som de mener hadde lederansvaret for Hizbollahs operasjoner og var skyld i lørdagens angrep mot den drusiske byen Majdal Shams på Golanhøydene. Tolv barn og unge mellom 10 og 20 år ble drept i angrepet.

Hizbollah har benektet at de var involvert i angrepet.

Ifølge IDF var Shukr Hizbollahs mest høytstående kommandant og leder Hassan Nasrallahs høyre hånd.

USAs finansdepartement omtalte Shukr som en høytstående rådgiver da Washington i 2017 tilbød en dusør på 5 millioner dollar for opplysninger om ham. USA mener han hadde sentral rolle i bombeangrepet mot en amerikansk militærforlegning i Beirut i 1983.

Read Entire Article