Historisk tomannsbolig i Jens Zetlitz' gate satte prisrekord

1 week ago 8



Mange av visningsdeltakerne var egentlig ikke på boligjakt. Den sjarmerende tomannsboligen i Jens Zetlitz' gate 36 ble til slutt solgt for hele 1.010.000 kroner over prisantydning.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Den historiske boligen fra 1850 ble solgt for 8.700.000 kroner. Dette gjør den til den dyreste brukte eierseksjonen som noen gang er solgt i Stavanger. Bare helt nye boliger har oppnådd høyere priser.

Eiendomsmegler i PrivatMegleren Haferkamp & Partnere, Martin Soland Varhaug, forteller om en eiendom som er unik og annerledes.

– Jeg vil tro mange av dem som kom på visning så noe de aldri hadde sett før, noe det også var viktig for oss å få frem i presentasjonen og markedsføringen av boligen, forteller han.

Martin Soland Varhaug i PrivatMegleren Haferkamp & Partnere.

Martin Soland Varhaug i PrivatMegleren Haferkamp & Partnere.

Han forklarer at mange av visningsdeltakerne egentlig ikke var på boligjakt, men ble dratt inn av pur nysgjerrighet og interesse.

– De som endte opp med å kjøpe boligen, var opprinnelig på jakt etter enebolig, men falt for den sjarmerende kombinasjonen av klassisk og moderne.

Boligen har en rik historie og har huset noen av Stavangers mest velstående familier gjennom årene. Selger av boligen, Simen Sundstrøm, understreker viktigheten av å ta vare på slike historiske perler. Den aktuelle boligen ble oppgradert i 2020.

Den sjarmerende tomannsboligen i Jens Zetlitz' gate 36 ble bygget i 1850. Med sin klassiske arkitektur og moderne oppgradering skapte den stor interesse på boligmarkedet i Stavanger.

Den sjarmerende tomannsboligen i Jens Zetlitz' gate 36 ble bygget i 1850. Med sin klassiske arkitektur og moderne oppgradering skapte den stor interesse på boligmarkedet i Stavanger.

– Når du tar over en sånn bolig, må du passe godt på den og gjøre mest mulig for å bevare boligen så godt det lar seg gjøre gjennom renoveringen. Dette er fortsatt en bolig med mye sjarm i, men samtidig med en moderne «touch».

Hemmeligheten bak suksess

Selger vurderte flere ulike meglerforetak, inkludert Varhaug i PrivatMegleren.

– Martin var uten tvil megleren jeg fikk best tone med. Han var ærlig og åpen, noe som var viktig for meg. Sammen lagde vi en god plan for salget. PrivatMegleren hadde også en tydelig strategi når det kom til salget av eiendommen. Vi følte oss hørt hele veien.

Stylister ble kalt inn tidlig i salgsprosessen for å sikre best mulig presentasjon. Varhaug, som har lang erfaring med både salg og renovering av eldre boliger, fikk virkelig bruk for sin kunnskap og ekspertise.

– Det var mye spørsmål på visning knyttet til boligens alder og standard. Dette er et felt jeg har mye erfaring med, og ikke minst interesse for, forklarer megleren.

Kunnskap, kombinert med PrivatMeglerens unike markedsføring, bidro utvilsomt til det imponerende salgsresultatet. Sundstrøm er full av lovord om megleren og prosessen.

– Jeg vil gjerne skryte litt av Martin og PrivatMegleren. Vi opplevde hele prosessen som svært profesjonell og skreddersydd. Ikke minst var prospektene veldig fine. Jeg har vært på mange visninger med ulike meglerforetak, men kvaliteten her var veldig bra. Presentasjonen av boligen skilte seg virkelig ut. Vi er svært fornøyde med hele opplevelsen.

Boligen er omfattende oppgradert i begge etasjer i 2020, og alle rom er malt opp i tidsmessige fargetoner.

Boligen er omfattende oppgradert i begge etasjer i 2020, og alle rom er malt opp i tidsmessige fargetoner.

Rekordsalg og intens budrunde

Salgssummen endte til slutt 1.010.000 kroner over prisantydning.

Selger oppsummerer sin erfaring:

– Salgsprosessen vil jeg beskrive som helt ypperlig og sømløs fra ende til annen. Megleren hadde god dialog med oss hele veien, og ikke minst gode anbefalinger i forkant av salget.

Totalt var det fire budgivere og 10 bud. Første bud tikket inn på 7.700.000 kroner, og deretter gikk det slag i slag.

Selger uttrykker sin overraskelse over den store interessen.

– Jeg trodde ikke det skulle være så mye interesse for boligen, så det viser jo at noe ble gjort riktig, smiler Sundstrøm.

Read Entire Article