Herrem etter bare fem mål: – Går ikke an å tenke egoistisk

1 month ago 24



Bare fem mål på fem OL-kamper. Noe sånt har Camilla Herrem aldri opplevd før i OL.

 Camilla Herrem har bare scoret fem av sine 906 landslagsmål i dette OL. Men det kan komme flere mot Brasil tirsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 06.08.2024 17:55

I VM-starten for åtte måneder siden løp venstrekanten fra alt og alle. Hun blåste inn 33 mål på de fem første kampene, det meste hun har hatt etter fem kamper i et mesterskap.

37-åringen med 906 mål for Norge er utvilsomt en goalgettergoalgetterUttrykk som brukes på en scoringsspesialist i lagidrettene. av klasse.

Bare fire spillere har gjennom historien scoret flere mål for kvinnelandslaget (se faktaboks).

– Du har et håp om at Herrem kan fly inn flere mål på slutten av OL?

– Det går ikke an å tenke egoistisk. Alle vi som er her nede vil gjerne bidra, svarer hun.

  • Se alt av OL på Max.
 Camilla Herrem (37) og Katrine Lunde (44) er de eneste av de norske OL-spillerne som har tatt OL-gull før. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Camilla Herrem løfter de mørke solbrillene med gullstenger opp på hodet. Hun spiller sitt 19. mesterskap og fjerde OL for Norge. Men benekter at hennes egen lyst på scoringer spiller noen stor rolle foran kvartfinalen mot Brasil tirsdag (kl. 21.30).

– For å være helt ærlig. Jeg kjenner på at vi er lagvenninner som utgjør et lag. Da må man se det på den måten, sier visekapteinen. I tre VM-sluttspill og et EM er hun blitt kåret til mesterskapets beste venstrekant.

Men i OL er det Sanna Solberg-Isaksen som har startet alle kamper. Hun har heller ikke fått flust med gode oppspill, men har satt 11 mål på sine 13 skudd.

– Sanna har gjort det skikkelig bra, poengterer Herrem. Kantkollegaen mestrer også en rolle i midtforsvaret. Det har åpnet for at Stine Bredal Oftedal kan spille i forsvar på kanten.

– Det handler også om å få logistikken i laget til å gå opp. Sanna er god i forsvar og det er godt for oss å ha med Stine i kontringsspillet, mener Camilla Herrem.

Hun setter seg ned med VG. Og prater villig videre selv om pressesjefen allerede har vært bortom to ganger for å avslutte intervjuet.

Dette er tydeligvis viktig å få frem:

– Jeg ser helheten. Det viktigste er at jeg gjør den jobben jeg skal når jeg er ute på banen. Selvfølgelig vil alle spille. Men alle vi vil jo samme vei. Vi har det samme målet, sier hun.

Det er ingen tvil om hva som er de norske håndballjentenes drøm. De vil ikke bare slå Brasil i kvartfinalen. De vil snyte hjemmefavoritten Frankrike for OL-gullet kommende lørdag. Bare Herrem og Katrine Lunde har tidligere opplevd å vinne OL av de norske spillerne.

Brasil vekker spesielt gode følelser hos Sola-jenta.

 Camilla Herrem jubler for scoring mot Brasil i London-OL. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Hun har spilt 315 landskamper. Men én står over dem alle: OL-kvartfinalen mot Brasil i London for ganske nøyaktig 12 år siden.

– Jeg husker den best alle landskamper. Fra semifinalen og finalen i London har jeg nesten ingen minner. Den kvartfinalen står så sterkt. Det er spesielt ja, sier Herrem.

Norge lå under med syv mål mot brasilianerne, men snudde alt i en kamp som spesielt huskes for keeperspillet til Kari Aalvik Grimsbø. Landslagssjef Thorir Hergeirsson har mange ganger trukket fram snuoperasjonen som den kampen han husker best.

– Den kampen bringer følelse av alt kan skje, ler Camilla Herrem.

Dagens Brasil kom seg til OL-kvartfinalen ved å slå Angola 30–19 lørdag.

Lørdag kveld vant Norge med omtrent samme sifre over Tyskland. Men Vilde Ingstads korsbåndskade rystet laget. Camilla Herrem gikk gråtende av banen.

– Nå må vi alle «steppe opp» et par prosent. Gjøre alt for Vilde og alt for laget, mener Camilla Herrem.

Da skrekkskaden rammet Norge var Camilla Herrem endelig i ferd med å finne flyten. Hun scoret to mål i sin første hele omgang i OL.

Med Henny Reistad tilbake for fullt på venstreback åpner det seg kanskje flere muligheter for en rendyrket venstrekant.

Camilla Herrem er klar for oppgaven om den kommer.

– Men det er alle, minner hun om.

Med seier over Brasil fortsetter Norge med semifinale i OL torsdag. Lørdag avgjøres medaljene med finale og bronsefinale på fotballstadion til Lille. Det er plass til 27.000 tilskuere når Stade Pierre-Mauroy huser OL-avslutningen for både kvinner og menn.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article