Hergeirsson innrømmer taktisk spill om Henny Reistad

1 month ago 29



Landslagssjefen medgir at det aldri var aktuelt å bruke Henny Reistad i OL-åpningen mot Sverige.

 Henny Reistad håper å få komme inn igjen mot Sør Korea etter to kamper ute hittil i OL. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 29.07.2024 09:32 | Oppdatert: 29.07.2024 09:54

– Vi vet enda ikke om hun er spilleklar til start. Det vil testen avgjøre, sa Thorir Hergeirsson til pressen i Paris sist onsdag.

Også Henny Reistad selv ga for fire dager siden inntrykk av at det kunne være mulig å rekke åpningen.

Men Hergeirsson innrømmer nå at det var det var så godt umulig. VG avslørte allerede samme kveld at reserven Thale Rushfeldt Deila var kommet inn i på det norske laget. Reistad spilte heller ikke mot Danmark søndag.

 Til tross for at Reistad sa det kunne være en mulighet for spill mot Sverige før OL-åpningen innrømmer hun nå at det var en del av et taktisk spill. Her sammen med Katrine Lunde (til venstre), Mats Olsson, Nora Mørk, Thale Rushfeldt Deila og Marit Røsberg Jacobsen mandag. Foto: Jostein Overvik

– Nei, altså. Det var en ørliten mulighet. Helt marginal. Men hvorfor skal vi røpe laget lenge før alle andre, spør han.

– Var det et taktisk spill?

– Ja, det var det. Men det hjalp oss ikke så mye, svarer Thorir Hergeirsson med et smil. Det endte med firemålstapet mot svenskene, som av den grunn har tatt kommandoen i Norges OL-gruppe.

Det innrømmer også Henny Reistad.

– Var du med på spillet du også?

– Ja. Vi visste hele tiden hvor vi var i løpet på en måte. Sånn sett var det ikke så stor mulighet (for at hun skulle spille) som vi kanskje presenterte, sier Reistad til VG.

Men Norge slo tilbake mot danskene søndag. Hergeirsson mener det ville vært «galskap» å kaste juvelen ut på gulvet i den ofte knallharde naboduellen.

– Det var for tidlig mot tung fysikk og mange slagsmål. Med all respekt for Korea. Det blir en litt annen kamp, sier landslagssjefen.

Henny Reistad er enig med landslagssjefens syn på kampene.

– Det har han jo definitivt rett i. Man så på kampen i går at det spilles med mye fysikk når vi spiller mot Danmark. Og da var det en blanding av at kampen også kom litt tidlig og at det var en kamp med mye fysikk.

Hergeirsson tenker på Norges neste OL-kamp: Formiddagskamp mot Sør-Korea tirsdag (kl. 11.00).

Da har han tro på at Reistad, kåret til verdens beste håndballspiller av det internasjonale forbundet IHF, endelig kan komme på banen i Paris.

– Hun skal gjøre noe tester og flere håndballøkter. Men det ser veldig bra ut. Hun har hatt et par økter og nå skal hun ha flere. Det går bra dag for dag. Vi nærmer oss, sier han.

Henny Reistad ser fram til å spille håndball igjen. Hun sier til VG at hun ikke har spilt «ordentlig» håndball på tre uker.

– Jeg er mest av alt glad hvis jeg skal spille kamp i morgen så får jeg litt tid til å komme inn i kampform.

– Har det vært litt kjipt?

– Ja, selvfølgelig. Da jeg så åpningskampen fra tribunen og ikke kunne stå der seøv så merket jeg jo det. Men jeg visste samtidig at min tid også skulle komme.

Thorir Hergeirsson har fersk erfaring fra at det kan være lurt å vente når en spiller er på vei ut av en skade. Nora Mørk kunne blitt spart lenger i sist VM. det endte med at hun spilte VM-finalen med store problemer i leggene.

– Henny skal være ordentlig klar når hun kommer inn. Vi skal matche henne inn i dette, sier han.

Read Entire Article