Her ble Ranheim-kampen avbrutt

1 month ago 27

Kampen ble avbrutt da banen ble pepret med bakverk.

Kampen ble avbrutt en kort stund for opprydding av wienerbrød. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Publisert: 29.07.2024 21:02 | Oppdatert: 29.07.2024 21:17

Nyervervelsene Sebastian Jarl og Carl Lange viste seg fram da Vålerenga slo Ranheim 3-1 i 1. divisjon mandag. Fansen kastet wienerbrød mot VAR.

Seieren sendte Oslo-klubben til topps på tabellen etter at Moss hadde innehatt topp-plasseringen siden lørdag.

Sebastian Jarl ble hentet til Vålerenga fra Kristiansund. Mandag markerte han han overgangen ved å sende hjemmelaget opp i ledelsen etter 25 minutters spill.

På det tidspunktet hadde kampen allerede vært stanset en kort stund etter at hjemmesupporterne hadde pepret banen med wienerbrød. Da bakverkene var ryddet av gresset, kunne spillet gjenopptas.

Supporterne portesterte mot VAR gjennom å kaste wienerbrød på planen. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

«Dagens aksjoner er en advarsel til toppene i NFF og NTF om at Vålerenga supportere også står på side med alle de i norsk fotball som ønsker VAR fjernet», skriver VIF-klanen i sosiale medier.

Snakker om opprykk

Etter pause fortsatte hjemmelaget å dominere på banen. Magnus Riisnæs traff strålende fra utenfor 16-meteren da han doblet ledelsen seks minutter ut i annen omgang.

Carl Lange, som nylig signerte for Vålerenga, slo den målgivende pasningen til scoring nummer to.

Mål nummer tre kom fra 18 år gamle Jones El-Abdellaouis hode. Henrik Bjørdal slo innlegget, og avslutningen var det klasse over.

– Helt uvirkelig følelse, sa El-Abdellaoui til TV 2 etter kampen.

– Så klart snakker vi om opprykk. Det er ikke her vi hører hjemme, det er i Eliteserien vi hører hjemme, la han til.

Mot slutten reduserte Gustav Mogensen for gjestene.

Toppkamp neste

Vålerenga kunne også scoret langt flere mål mot et Ranheim-mannskap som ikke maktet å sette vertene på veldig mange prøver.

Seieren betyr at Vålerenga topper 1. divisjonstabellen, poenget foran Moss. Tredjeplasserte Egersund er fire poeng på etterskudd etter 16 spilte kamper.

I neste serierunde møtes Moss og Vålerenga til toppkamp.