Helene (16) dro kjempelaks: – Min første laks noensinne

1 week ago 12



Helene Tangen (16) har satt alle laksefiskere i Altaelva til veggs. Hun dro nemlig laks på både 19,5 og 11 kilo i Sandia i løpet av få timer.

Helene Tangen (16) og familien står for denne sesongens (enn så lenge) villeste fiskehistorie. Her er hun avbildet med kjempelaksen på 19.5 kilo. Foto: Privat
mandag 17. juni kl. 18:53

Kortversjonen

  • Helene Tangen (16) fanget to laks på henholdsvis 19,5 og 11 kilo i løpet av få timer i Altaelva.
  • Hun har aldri tidligere tatt laks, men satte dermed ny personlig rekord.
  • Familien Tangen samlet nesten 50 kilo laks under sin fisketur i Sandia.
  • Hele familien hadde en minneverdig opplevelse ved elva, men det er fortsatt turen og fellesskapet som betyr mest for dem.

Familien Tangen fikk det som må kunne karakteriseres som en skikkelig vill fiskeopplevelse i Altaelva, under turen til fiskesonen Sandia i helga.

Det var nemlig her Helene Tangen (16), mamma Anita Herstad Tangen og pappa Erlend Tangen valgte å tilbringe helga. Og i løpet av noen hektiske timer halte familien i land nesten 50 kilo altalaks – fordelt på kun tre fisk.

Første altalaks

Den spinnville opplevelsen startet med Helene, som aldri har tatt laks tidligere - til tross for å ha fisket årevis i Altaelva.

– Det var den første turen vi dro ut og fisket at jeg fikk laks på det femte kastet. Det var min første fisk, min første laks noensinne, forteller 16-åringen.

Så langt Altaposten har klart å bringe på det rene, er laksen Helene berget i land etter en drøy halvtime, den hittil største som er tatt i Altaelva under det årlige frifisket. Hele 19,5 kilo veide storlaksen.

– Jeg har vært ved elva siden jeg var bitte liten. Det var veldig gøy og jeg har aldri opplevd noe slikt tidligere. Det er gøy å få oppleve noe ikke mange andre får oppleve, slår hun fast.

Den 19,5 kilo tunge laksen var av det feite slaget og tok rundt en halvtime å berge i land. Foto: Privat

Storlaks i kø

Helene skulle dog vise seg å ikke være den eneste som hadde skumle planer for fiskene i elva denne helga. Få timer senere var det mamma Anita sin tur til å bære fast i alvorlig stor laks.

Men før det berget Helene i land nok en laks. Denne gangen på svært pene 11 kilo, også det en storlaks å regne.

– Hun fikk også en 19 kilos etter meg, sier Helene lattermildt.

For familien Tangen virket det som om storlaksen sto i kø ute i elva.

Natt til søndag ble det nok en laks på Helene Tangen (16). Denne veide inn til 11 kilo. Foto: Privat

– Forsto ikke først at det var laks

– Pappa da, fikk han noe?

– Han fikk ikke fisk. Han var roer. Jeg hadde ikke fått den uten han, sier Helene med et smil.

– Var du nervøs da du fikk laks fast?

– Jeg forsto ikke først at det var laks jeg hadde fått. Det tok litt tid. Jeg trodde jeg satt fast i bunnen.

16-åringen, som nå har en personlig beste som sender henne rett inn i den ettertraktede 40-pundklubben, gir seg ikke med laksefiske med det første. Hun trives godt ved elva og ser frem til å fiske litt med flue fremover etterhvert som frifisket er over.

I og med at hun nå har fått laks på både 19,5 og 11 kilo, har hun tatt de to storlaksene kvota i Altaelva tillater.

Stolte foreldre

Mamma Anita forteller at både hun og pappa Erlend er foreldre av det stolte slaget etter storfangstene til Helene.

– Men du fikk og fisk?

– Det var en stor fisk altså. Vi holdt på en liten halvtime kanskje. Da var det kun meg og Erlend i båten.

Hun forteller at hele storfamilien har vært på en skikkelig familietur ved elva. Selve laksefangstene vil det bli vanskelig å toppe, men tilbake til bålkos og familietid ved elvekanten vil det ikke drøye lenge til.

– Vi trives ved elva. Erlend har ferie hele uka og jeg skal opp igjen på onsdag. Vi koser oss der oppe, sier hun med et smil.

– Det er ikke så om å gjøre å få laks...?

– Det er mer for turen sin del at vi drar. Det er like mye feelingen for når vi skal dra ut og fiske som det å være på tur med familien vi har med oss.

– Vi ble sittende å summe oss

Avslutningsvis kan Anita nå fortelle at både hun, datteren Helene og pappa Erlend Tangen nå har personlig beste på 19,5 kilo i Altaelva...

– Det var veldig gøy å få fisk. Vi ble sittende litt å summe oss etter at vi fikk den tredje laksen. Dette var en syk opplevelse som ikke kan beskrives.

Read Entire Article