Har brukt 25.000 på ferien. Nå går omgangssyken sin gang på hotellet.

1 month ago 21



Fortsatt forsvarlig å ta imot nye gjester, mener reiseselskapet.

Alanya i Tyrkia er et populært reisemål for norske charterturister. Foto: Hanne Christiansen / Aftenposten

Publisert: 29.07.2024 16:52

Kortversjonen

– Jeg fikk beskjed om at jeg kunne pakke med meg håndsprit, og at det var for sent å booke om turen, sier Robin Ellingsen.

Lørdag drar Ellingsen og samboeren på ferie til Alanya i Tyrkia. De skal bo på Sunprime C-Lounge i Alanya. Forrige uke skrev VG at 31 personer på hotellet er rammet av norovirus.

Ellingsen kontaktet Ving, som de bestilte turen igjennom, for å høre om det var mulig å bytte hotell. Det var det ikke, fordi det var for kort tid før avreise.

– I utgangspunktet har vi lyst til å komme til et annet hotell som ikke er rammet, sier han.

Ving oppfordret dem til å oppføre seg som om det var korona når de ankommer hotellet.

Når man ser bilder av at folk er lagt inn på sykehus, blir man ekstra redd, forteller Ellingsen.

Robin Ellingsen. Foto: Privat

– Det blir rett og slett for dårlig. Vi betalte 25.000 kroner for ferien. Hvis man skal tilbringe en uke på sykehus, så kan man heller bli hjemme, sier han.

Han reagerer også på at Ving ikke har informert gjester som skal reise ned til hotellet.

– Det er verre å finne ut av det når man er på tur. De kunne ha varslet, sånn at man kan vurdere om man fortsatt vil dra, sier han.

Ellingsen forteller at de frem til lørdag må vurdere om de skal dra eller ikke. Det avhenger av hvor mange som er syke når avreisetidspunktet nærmer seg.

1 av 2Foto: Skjermdump

Vil ikke kansellere reiser

Ingrid Osa er brand manager i Ving Norge. Hun opplyser mandag ettermiddag at det er åtte hotellgjester som er syke. Det første sykdomstilfellet var for to uker siden.

– Vi håper det er på tilbakegang, sier hun.

Det bor 48 norske gjester på hotellet. Osa har ikke oversikt over hvor mange som har vært syke totalt, eller hvor mange som har vært innlagt på sykehus.

Det er tatt tester som utelukker at smitten kommer fra maten, forteller Osa. Ving mener det er et tegn på at noroviruset er i området, ikke bare lokalt på deres hotell.

– Vi har sendt ut informasjon på SMS til gjestene våre, og hotellet har ekstra rutiner for renhold. Så er det satt ut ekstra såpe og håndsprit.

Osa har forståelse for at det kan være ubehagelig å ankomme et hotell med flere sykdomstilfeller. Men reiser vil gjennomføres som vanlig.

– Det finnes ingen indikasjoner på at mageviruset kan kobles til maten eller manglende hygiene på hotellet. Vi har fått bekreftet via lokale leger at det har forekommet magesyke på andre hoteller og i lokalbefolkningen. Det er derfor vanlige avbestillingsregler som gjelder, sier hun.

Osa oppfordrer gjester som blir syke, til å ta kontakt med lege, slik at de får rask hjelp og en erklæring som eventuelt kan sendes til forsikringsselskapet.

Read Entire Article