Halvt franske Blonz har kjæresten i ryggen: – Gøy

1 month ago 25



Det er godt å få støtte fra kjæresten i OL.

 Alexander Blonz på Roma-ferie med Elina Østerli i juni. Foto: SKJERMDUMP FRA INSTAGRAM
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 29.07.2024 10:53

Håndballspiller Alexander Blonz (24) – med fransk og norsk pass – ser frem til å møte Frankrike mandag kveld. Ekstra godt er det å ha samboeren Elina Østerli på plass når det smeller i South Paris Arena.

– Det blir gøy å se henne og få støtte fra tribunen. Det er en stund siden vi har sett hverandre. Vi har vært borte i over to uker allerede, sier Blonz til VG.

Paret fra Stavanger bor til daglig i Danmark. Blonz har fått et kraftig oppsving etter overgangen til GOG. Nå skal Elina heie på gromgutten fra tribuneplass mot Frankrike mandag og Ungarn onsdag.

  • Alt fra OL ser du på Max!
 Alexander Blonz er født i OL-byen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det er mulig pappa kommer senere i OL, sier Blonz.

Han liker å ha sine nærmeste på plass. Faren Tristan Blonz er fransk. Sønnen ble født i Paris våren 2000 og hadde sitt første leveår i Frankrike.

24-åringen føler seg mer norsk enn fransk. Men livretten er foie gras – gåselever – og båndene til Frankrike er sterke.

Mandag kveld står de franske håndballheltene – regjerende mestre både i OL og EM – på motsatt banehalvdel. Legenden Nikola Karabatic (40) og de franske stjernene gikk på en skikkelig karamell lørdag.

Åttemålstap for Danmark smakte som chillipepper på crème brûléencrème brûléenCrème brûlée er en tradisjonell fransk dessert som direkte oversatt betyr «brent krem».

– Det blir en tøff utfordring. Men Frankrike er kanskje verdens beste på å vite at det ikke er gruppespillet i OL det gjelder. Så kanskje er er det vår sjanse. Men spiller vi på vårt beste kan vi hamle opp med alle lag, påstår Blonz med 83 landslagsmål hittil 2024.

Norge startet bra mot Argentina, men det er først mot Frankrike OL virkelig starter. Alexander Blonz prøver å tenke minst minst mulig på at dette er stor kamp i hans egen fødeby.

– Det er mer spesielt for meg at det er OL enn at det spilles i Paris. Det er få sjanser til å oppleve et OL, sier OL-debutanten som ble vraket i Tokyo 2021.

 Alexander Blonz og Elina Østerli sammen på Formel 1 i Østerrike. Foto: SKJERMDUMP FRA INSTAGRAM

– Hvor fransk er du?

– Jeg har fransk pass, men det ligger hjemme. Jeg bruker det ikke: Jeg snakker norsk med min franske far. Det er litt dårlig av meg. Fransken min faller fra. Jeg har ikke snakket det ofte siden videregående, sier han.

Men det er ikke bare på farsiden Blonz har forbindelser til Frankrike. Morfaren Kjell Kris Christoffersen spilte håndball i Frankrike, og har betydd mye for ham som håndballspiller.

Christoffersen døde som 71-åring i 2016. Blonz spiller med nummer 71 på drakten for å hedre ham.

– Jeg fikk tips hver gang jeg så ham, har Blonz tidligere sagt til VG.

Fornavnet hans staves egentlig Alexandre. Men i Norge har han alltid blitt omtalt som Alexander.

– Håndballforbundet fant ut det, men jeg sa at de bare skulle fortsette med «Alexander». Det er mye enklere. For meg er det egentlig akkurat det samme.

I begge pass står det «Alexandre».

– Så det er litt fint at det står riktig på flybillettene. En gang ble stoppet fordi navnet i passet ikke stemte med billetten. Men jeg fikk bli med flyet, smiler Norges venstrekant.

  • Alt fra OL ser du på Max!
Read Entire Article