Haaland-trip­pel: – Defi­nisjo­nen på profe­sjo­nali­tet

2 weeks ago 16



(Norge-Kosovo 3–0) Alt gikk ikke på skinner for Norge mot Kosovo. Det meste går på skinner for Erling Braut Haaland.

MÅLMASKIN: Erling Braut Haaland nådde sitt landslagsmål nummer 30 mot Kosovo. Foto: Tore Kristiansen / VG

Jørgen Juves landslagsrekord står mer og mer for fall.

Haaland scoret onsdag sitt landslagsmål nummer 28, 29 og 30. Nå er Manchester Citys stjernespiss fire mål unna å være tidenes toppscorer for det norske landslaget.

Med kjæresten Isabel Haugseng Johansen på tribunen kunne Haaland gå av banen like før slutt til trampeklapp fra hjemmefansen.

En smilende Isabell Haugseng Johansen kunne juble for tre scoringer fra Erling Braut Haaland. Foto: Tore Kristiansen / VG

– Da kan vi vel en gang for alle begrave alt vås og visvas om at Haaland ikke egentlig ønsker å spille for Norge eller er halvmotivert. Det han gjør i kveld er definisjonen på profesjonalitet. Mest av alt viser det at hvorfor han er så forbaska god: Han elsker dette spillet, skriver fotballekspert og tidligere trener Lars Tjærnås på X.

Før kampen hadde hans gamle sjef høye forhåpninger.

– Hvis ikke vi kjører over Kosovo blir jeg veldig skuffet, sa tidligere landslagssjef Drillo til TV 2 før kampen.

Erling Braut Haaland hadde ikke til hensikt å skuffe den legendariske treneren og stanget inn 1–0 allerede etter 15 minutter. Han satte selv opp backen David Møller Wolfe som prikket et strålende innlegg på Haalands hode.

– Når han timer det løpet som han gjør best i verden så er han ustoppelig. Braut Haaland på sitt aller, aller beste, kommentere Jesper Mathisen hos TV 2.

Det skapte jubel hos hjemmepublikummet, men det var bortefansen som lagde aller mest lyd. Kosovo-supporterne var mange på Ullevaal.

Spesielt da Møller Wolfe ble slått tunnel på og måtte rive ned Edon Zhegrova var stemningen god på bortefeltet, som fikk en del sjanser fra sitt lag.

Norge slet faktisk til tider mot landet som ligger på 102. plass på FIFA-rankingen og hadde antagelig blitt straffet hardere mot et bedre lag. Spesielt Zhegrova skapte en del trøbbel for norske forsvarsspillere.

Men Norge har noen offensive ess i ermet. Antonio Nusa var svært frisk etter at han kom inn. På en kontring satte han fart og i riktig øyeblikk spilte han frem Haaland som chippet inn 2–0.

– Perfeksjon, var dommer fra Mathisen over pasningen fra Nusa.

Like etterpå kom 3–0. Samme mann. Igjen var han også delaktig i det oppbyggende spillet. Der Norge til tider slet, var Erling Braut Haaland i en klasse over de andre på banen.

Read Entire Article