Fylkeskommunen i Østfold foreslår å kutte flere skoler

3 hours ago 4



Med mål om å spare 167 millioner kroner, la administrasjonen i Østfold fylkeskommune fram to forslag med kutt i den videregående skolen i fylket.

Mandag 28. oktober kl. 16:18

Det ene forslaget innebærer at Borg og Kalnes videregående skoler avvikles, at skolestrukturen i Fredrikstad består av en eller to skoler, og at utdanningstilbud og utdanningsprogram flyttes mellom skoler og/eller reduseres i omfang.

Det andre forslaget innebærer at Borg og Greåker videregående skoler avvikles, at skolestrukturen i Fredrikstad vil bestå av en eller to skoler, og at utdanningstilbud og utdanningsprogram flyttes mellom skoler og/eller reduseres i omfang.

Bakgrunnen er at Østfold fylkeskommune sier de må kutte 344 millioner kroner de neste fire årene, hvorav utdanningssektoren må ta en andel på 167 millioner.

–⁠ Det er med tungt hjerte vi foreslår å avvikle to av våre elleve videregående skoler. Når vi likevel gjør det, er det fordi vi mener det er de beste forslagene for å møte de økonomiske innsparingsbehovene og samtidig ivareta elevers og arbeidslivets behov på best mulig måte, heter det i en pressemelding fra fylkeskommunen.

Publisert: 28.10.24 kl. 16:17Oppdatert: 28.10.24 kl. 16:18

Relaterte emner

Read Entire Article