Freyr med milepæl i Mo i Rana – aksjekursen skyter til himmels

3 weeks ago 20



Nyhetssenter Nordland

Grafikk: NRK
  • 22. mai 2024 kl. 19:23

    Varmere vær ga økt snøsmelting og mer vann i magasinene

    yllingsgraden i vannmagasinene er nå nesten 40 prosent, noe som er over medianen på denne tiden av året, men i Nord-Norge er den langt under.

    I vannmagasinene i prisområde 4, som omfatter hele Nord-Norge, altså Nordland, Troms og Finnmark, var fyllingsgraden i uke 20 på kun 25,7 prosent. Det er langt under medianen for de siste 20 årene på 38,3. Men også i Nord-Norge økte fyllingsgraden den siste uken. Bunnmålet hittil i år var uke 19 med 20,6 prosent.

    NVE forteller i sin rapport om kraftsituasjonen at det er snøsmelting på grunn av varmt vær over hele landet som førte til økt tilsig til vannmagasinene. Magasinfyllingen økte med 8 prosentenheter.

    Tilsiget førte også til høy produksjon av uregulerbar vannkraft. Sammen med lavere forbruk bidro det til at kraftprisene gikk ned i alle prisområdene og endte på omtrent det halve av uken før.

    Stort kraftoverskudd og lave priser i Nord-Sverige (SE1 og SE2) ga høy import til Midt- og Nord-Norge. Ikke siden uke 5 har det vært høyere nettoimport av kraft til områdene nord i Norge, skriver NVE.

    Selv om det var en kraftig økning i vindkraftproduksjonen i Danmark, gikk den samlede produksjonen i Norden ned. Til tross for dette økte nettoeksporten ut av Norden fordi nedgangen i forbruket var større enn nedgangen i produksjonen. Periodevise flaskehalser til kontinentet bidro til at prisene i Norden var lavere enn på kontinentet. (NTB)

    Vannet i Lomivannet er 12-15 meter under vannstanden på samme tid i fjor.

    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • 22. mai 2024 kl. 19:20

    Freyr med milepæl i Mo i Rana – aksjekursen skyter til himmels

    For første gang har batteriselskapet lagd en fullskala battericelle ved testfabrikken i Mo i Rana.

    Det melder selskapet i en pressemelding onsdag.

    – Med dette er Freyr den første globalt til å demonstrere funksjonaliteten til utstyr for gigaskala produksjon for andre generasjon av 24M-teknologien.

    Freyr har ikke egen batteriteknologi, og har brukt teknologien til det amerikanske selskapet 24M.

    Amerikanerne hevder de nye batteritypene både er billigere, yter bedre og er mer sikkert enn konvensjonelle litium-ionbatterier.

    Problemet har vært å produsere disse i industriell skala. Det problemet kan Freyr nå være nær en løsning på.

    – Dette er et vesentlig skritt fremover for vårt team ved Mo i Rana, sier Mike Brose i Freyr.

    Nå tar selskapet sikte på å produsere flerlags battericeller ment for kunder i andre kvartal i år.

    Aksjekursen på børsen i New York har skutt til værs og er opp over 25 prosent så langt siden børsåpningen 15.30.

    Men noen fullskala batteriproduksjon vil neppe skjer i Mo i Rana, selv om teknologien utvikles der.

    NRK har tidligere skrevet om hvordan Freyrs tomme lagerhall i Mo i Rana kan ende opp som datasenter.

    Freyr-sjef Birger Steen med signalgul arbeidsjakke og hjelm.

    Foto: Frank Nygård / NRK
  • 22. mai 2024 kl. 19:11

    Varmere vær ga økt snøsmelting og mer vann i magasinene

    Fyllingsgraden i vannmagasinene er nå nesten 40 prosent, noe som er over medianen på denne tiden av året, men i Nord-Norge er den fremdeles langt under.

    I vannmagasinene i prisområde 4, som omfatter hele Nord-Norge, altså Nordland, Troms og Finnmark, var fyllingsgraden i uke 20 på kun 25,7 prosent. Det er langt under medianen for de siste 20 årene, som er på 38,3 prosent. Men også i Nord-Norge økte fyllingsgraden den siste uken. Bunnmålet hittil i år var uke 19 med 20,6 prosent.

    NVE forteller i sin rapport om kraftsituasjonen at det er snøsmelting på grunn av varmt vær over hele landet som førte til økt tilsig til vannmagasinene. Magasinfyllingen økte med 8 prosentenheter.

    (©NTB)

  • 22. mai 2024 kl. 18:20

    En person skadet etter sammenstøt mellom bil og sparkesykkel

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på Sortland. Det har vært et sammenstøt mellom personbil og en person på sparkesykkel. Personen på sparkesykkelen fremstår som skadet, ifølge politiet.

  • 22. mai 2024 kl. 16:54

    Dyrhaug ønskes videre som president – disse er innstilt til nytt skistyre

    Valgkomiteen innstiller Tove Moe Dyrhaug til gjenvalg som skipresident. Seks nye navn er på lista til styreplasser i Norges Skiforbund.

    Valg av nytt styre for de to neste årene skjer på skitinget i Bodø 8. til 9. juni. Dyrhaug er som ventet ønsket med videre som øverste sjef i NSF. Det same er visepresident Aage Elmenhorst Schaanning.

    Valget skal holdes på hotellet Scandic Havet.

    – Jeg er glad for valgkomiteens innstilling og er motivert for en ny periode som skipresident. Vi har opplevd krevende og interessante år i norsk skiidrett. Vi har blant annet vært opptatte av å bedre rolleforståelsen i organisasjonen, ha fokus på god økonomistyring, fornye landslagsavtalen, og legge til rette for skiklubbutviklere over hele landet, sier Dyrhaug i en uttalelse sendt til NTB.

    Disse er foreslått som nye styremedlemmer: Ella Gjømle Berg, Merete Tøndel, Sverre Helno, Jakob Eiksund Sæthre (ungdomsrepresentant), Christopher Frankum (leder freestylekomiteen) og Isabella Alveberg (leder telemarkkomiteen).

    – Vi har gjennomført en rekke intervjuer og samtaler med mange godt kvalifiserte kandidater til skistyret, og vi har fått flere innspill. Vårt fokus er å bidra til et bredt sammensatt styre med ulik kompetanse og bakgrunn, sier valgkomiteens leder Siri Darell.

    Hun legger til at innstillingen også er farget av ønsket om en god balanse mellom kontinuitet og nye tanker.

    – Det er nødvendig for å utvikle norsk skisport videre i en krevende tid, påpeker Darell.

    (NTB)

    Tove Moe Dyrhaug

    Foto: NTB
  • 22. mai 2024 kl. 16:46

    Ny kjededirektør i Saltdalshytta

    Fra 1. mai tiltrådte Monica Blom Thorsen stillingen som kjededirektør i Saltdalshytta. Det skriver de i en pressemelding.

    Hun har de siste to årene hatt jobben som markeds- og kommunikasjonssjef i Saltdalshytta og bidratt mye med produktutviklingen og strategien til kjedekontoret.

    Thorsen har også 12 års fartstid fra boligkjeden Mesterhus.

    – Vår ambisjon er å sørge for at Saltdalshytta og Mestergruppen sine fritidsboligkonsept leverer de aller beste kvalitetshyttene til det norske folk og at vi samtidig skal være ledende på mer bærekraftig hytteutvikling, sier Blom Thorsen.

    Saltdalshytta er en av Norges største hytteprodusenter, med over 20 forhandlere over store deler av landet. Historien til Saltdalshytta strekker seg tilbake til 1979 og det er på Rusånes Fabrikker i Saltdal kommune i Nordland at hyttene blir produsert.

    Monica Blom Thorsen er ny kjededirektør i Saltdalshytta

    Foto: Saltdalshytta
  • 22. mai 2024 kl. 16:17

    Rykker ut til MC-ulykke på E12

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke. En MC har veltet på E12 i Gruben i Rana. Fører fremstår som skadet, ifølge politiet i Nordland.

    Fører fraktes med ambulanse til legevakt for videre undersøkelser.

    En halvtime etter meldingen om ulykken, melder politiet at veien er ryddet og helt åpen. Politiet har startet etterforsking.

  • 22. mai 2024 kl. 15:50

    Kraftig økning i nye jervekull i Norge

    Det ble født langt flere jerv i Norge i fjor enn året før. Ulvebestanden går ned, mens antall brunbjørner holder seg stabilt.

    Rovdata har sendt over sitt årlige brev til Miljødirektoratet med oppsummering av status for de største rovdyrene i Norge.

    Der fremgår det at det i 2023 ble registrert 64 jervekull, en økning på 19 kull sammenlignet med året før.

    – Bestanden er over det nasjonale bestandsmålet på 39 årlige jervekull som Stortinget har bestemt, sier fagansvarlig Henrik Brøseth i Rovdata.

    Ni av jervekullene ble fjernet ved såkalte hiuttak, hvor tispe og/eller valp(er) ble avlivet av forvaltningen.

    Tirsdag ble det kjent at nedgangen i antall ulver fortsetter.

    Det ble dokumentert 178 brunbjørner i Norge i fjor, samme nivå som året før.

    Antall gauper, dokumentert vinteren 2022/2023, viser et antall på 71,5 familiegrupper av gauper. En familiegruppe består av ei hunngaupe som går med én eller flere årsunger.

    (NTB)

  • 22. mai 2024 kl. 14:12

    Alvorlig laksesykdom påvist i Vesterålen

    Nordlaks Havbruk AS har fått positive prøvesvar på sykdommen infeksiøs lakseanemi (ILA) på fisk ved lokaliteten Sandnes Øst i Hadsel kommune.

    Det skriver de i en pressemelding.

    Laksesykdommen ILA ble oppdaget i forbindelse med en rutinemessig helsekontroll på lokaliteten Sandnes Øst i Hadselfjorden.

    ILA er en alvorlig, smittsom virussykdom. Viruset har likhet til influensaviruset og rammer kun laksefisk. Den er dermed ikke farlig for mennesker.

    – Dette er en situasjon vi tar svært alvorlig. Vår høyeste prioritet er å beskytte helsen til fisken vår og minimere risikoen for spredning. Fisken ved lokaliteten Sandnes Øst vil bli slaktet ut så raskt som mulig og vi samarbeider tett med Mattilsynet om arbeidet videre, sier direktør for Nordlaks Havbruk, Bjarne Johansen.

    Mattilsynet ble varslet 16. mai, da prøvesvarene kom. Om mistanken blir bekreftet, vil det rutinemessig bli opprettet en egen forskrift og restriksjonssone for å forebygge, begrense og bekjempe ILA.

    Luselaser skyter lakselus i oppdrettsmerde

    Foto: Nordlaks / Nordlaks
  • 22. mai 2024 kl. 13:06

    Andreas Schjelderup og Jostein Gundersen er tatt ut på A-landslaget

    Ståle Solbakken presenterte troppen til privatlandskampene mot Kosovo og Danmark i dag.

    Der fant landslagstreneren plass til stortalentet Andreas Schjelderup (19) fra Bodø og Glimt-midtstopper Jostein Gundersen (28).

    Førstnevnte har imponert på utlån for FC Nordsjælland denne sesongen. 19-åringen spiller sin siste kamp for laget mot FC København søndag. Så vender han tilbake til Benfica, men først venter A-landslaget for bodøværingen.

    – Det er en slags belønning for en veldig god sesong. Han har gjort noen gode prestasjoner i topp seks-sluttspillet, som Nordsjælland er en del av. Dette kan være en boost når han nå skal tilbake til Benfica. Det kan bli tøft nok, det, sa landslagssjef Solbakken på pressekonferansen.

    Mens Gundersen har vært bunnsolid i Glimt-forsvaret denne våren. I april ble han kåret til månedens spiller i Eliteserien.

    At landskampene kommer i ferien til spillerne får bare være. Gundersen hadde bestilt tur til Nice sammen med kjæresten, men den blir ikke noe av nå.

    – Det er en del penger i søppelboksen, så hvis du vil ha noen flybilletter til Nice, så er det bare å si i fra, sa han lattermildt i en video Bodø/Glimt selv la ut i dag.

    – Vi har lyst til at Jostein skal komme inn og kjenne litt på miljøet, og at vi blir kjent med han. Han er en spiller som har sin store styrke i det som skjer inne i boksen. Han er trygg pasningsspiller, men har mer utfordringer med det som skjer raskt rundt beina hans, sa Solbakken om Gundersen.

    Patrick Berg er naturligvis også med i troppen. Kampene spilles henholdsvis 5. og 8. juni.

    Schjelderup og Gundersen

    Foto: Liselotte Sabroe/Mats Torbergsen / NTB
  • 22. mai 2024 kl. 12:45

    Sortland og Hadsel banker Bodø

    Onsdag la SSB frem befolkningstall for første kvartal i 2024.

    Det er mange kommuner i Nordland som har fått flere innbyggere, deriblant Hadsel og Sortland som har vokst med henholdsvis 70 og 57 innbyggere. Kommunen som har vokst tredje mest er Vefsn. De har fått 29 flere innbyggere.

    Nordlandshovedstaden, Bodø, har i motsetning til de tre ovenfor mistet innbyggere. Kystbyen fikk 14 færre innbyggere i første kvartal.

    Alle kommunene:

    Bodø: - 14

    Narvik: - 9

    Bindal: - 9

    Sømna: 9

    Brønnøy: - 1

    Vega: - 2

    Vevelstad: 0

    Herøy: 11

    Alstahaug: 28

    Leirfjord: - 16

    Vefsn: 29

    Grane: - 12

    Hattfjelldal: 5

    Dønna: - 9

    Nesna: - 9

    Hemnes: - 20

    Rana: - 6

    Lurøy: 21

    Træna: 2

    Rødøy: 9

    Meløy: - 15

    Gildeskål: 24

    Beiarn: 1

    Saltdal: - 3

    Fauske: - 14

    Sørfold: - 9

    Steigen: - 15

    Lødingen: 0

    Evenes: 7

    Røst: - 1

    Værøy: - 6

    Flakstad: - 3

    Vestvågøy: - 12

    Vågan: 23

    Hadsel: 70

    Bø: 6

    Øksnes: 8

    Sortland: 57

    Andøy: 19

    Moskenes: 3

    Hamarøy: 18

    Bodø

    Foto: Simon Skjelvik Brandseth / NRK
  • 22. mai 2024 kl. 12:25

    Lå på vent på sykehuset i over 100 dager: Nå har det løst seg

    I forrige uke fortalte NRK om svigerfaren til Rachel Susann Jacobsen, som ventet på å bli skrevet ut fra sykehuset i over 100 dager.

    Årsaken var at kommunen ikke hadde sykehjemsplass til svigerfaren.

    Nå har saken omsider fått en lykkelig slutt. Svigerfaren har fått tilbud om omsorgsbolig fra Andøy kommune og flytter inn torsdag denne uken, opplyser Jacobsen til NRK.

    Det skjer 130 dager etter at han var ferdigbehandlet på sykehuset i Stokmarknes.

    Sykeseng på Stokmarknes sykehus

    Foto: Rachel Susann Jacobsen
  • 22. mai 2024 kl. 11:14

    Dronningen kommer til Bodø

    Queen Sonja Print Award kommer til Bodø 4.- 6. juni for å dele ut tre priser og hedre prisvinnerne som er fantastiske kunstnere innenfor grafisk kunst.

    Det melder Bodø kommune i ei pressemelding.

    H.M. Dronning Sonja vil være til stede og dele ut de tre prisene.

    Prisutdelingen finner sted den 5. juni kl. 18 på Keiservarden.

    – I forkant av utdelingen ønsker vi å invitere byens befolkning til en vandring til Keiservarden, sammen med H.M. Dronningen, DNT og våre gode samarbeidspartnere. Dette blir en fantastisk aften med kunst og musikk med flere nordnorske artister som vil opptre. Utdelingen er åpen for alle og de 1000 første som kommer vil få en spesialdesignet pin som et minne, skriver Bodø kommune i pressemeldinga.

    Dronning Sonja smiler og ser rett i kamera. Pen, hvit kjole og grønt halskjede og øredobber.

    Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
  • 22. mai 2024 kl. 07:43

    Endrer brosmeregel

    Nærings- og fiskeridepartementet har besluttet å gi Fiskeridirektoratet myndighet til å gjøre endringer i reguleringen av fisket etter brosme og lange i nord for fartøy under 28 meter.

    Det skriver Nærings- og fiskeridepartementet.

    – Dagens regulering av brosme og lange er relativt ny, og det er behov for å gjøre justeringer underveis for å treffe riktig. Fiskeridirektoratet vil følge fisket nøye og foreta ytterligere justeringer ved behov. Jeg vil bruke sesongen til å innhente kunnskap frem mot neste års reguleringer, slik at vi får til et hensiktsmessig og bærekraftig fiske, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss.

    Det ble innført endringer i reguleringen av brosme- og langefiske 1. april i år.

    – Næringen har hatt store utfordringer med å møte begrensningene som er satt. Det gjøres derfor nå mindre justeringer for å lette på utfordringene i andre fiskerier med innblanding av disse artene, sier Sivertsen Næss.

    I fisket etter brosme ber Nærings- og fiskeridepartementet om at Fiskeridirektoratet justerer opp tillatt innblanding av brosme fra 20 prosent til 40 prosent med umiddelbar virkning. I fisket etter lange gis Fiskeridirektoratet myndighet til å utsette vurderingen av om fisket etter lange bør stoppes.

    Korallrev

    Foto: Mareano
  • 22. mai 2024 kl. 05:22

    Dømt for nettsvindel: Lot som han solgte VR-briller og spillkonsoller

    En mann fra Nordland er dømt til 45 dages ubetinget fengsel i Midtre Hålogaland tingrett for falske nett-salg og narkotika.

    Ifølge dommen skal mannen ha latt som om han solgte forskjellige spillkonsoller, telefoner og VR-briller til tolv personer via sosiale media. Over en periode fra oktober 2022 til januar 2024 svindlet han netthandlerne for totalt 38.000 kroner.

    Saken var oppe i Midtre Hålogaland tingrett i mai, og mannen sa seg skyldig i alt han var tiltalt for. Det inkluderte også tre mindre tilfeller av narkotikabesittelse.

    Mannen ble også dømt til å betale over 36.000 kroner i erstatning.

    Midtre Hålogaland tingrett Harstad

    Foto: Henrik Einangshaug / NRK
  • 21. mai 2024 kl. 20:56

    Torset (SV) vil inn på Stortinget

    Christian Torset vil inn på Stortinget for Sosialistisk venstreparti.

    Det skriver han i en pressemelding tirsdag kveld.

    I forrige uke ble det kjent at Mona Fagerås ikke tar gjenvalg til Stortinget. Det betyr at førsteplassen på listen står ledig.

    Nå har Torset gitt beskjed til nominasjonskomiteen at han ønsker seg førsteplassen, og en fast plass på Stortinget.

    – Det krever mye å representere befolkningen i Nordland på Stortinget, men det er fullstendig frivillig. Så jeg synes ikke folkevalgte kan klage på noe som helst. Det handler om å ønske å stille opp for folk, og det ønsket sitter dypt i meg.

    Sortlendingen sto på andreplass ved valget i 2021, men SV fikk kun én representant fra Nordland innvalgt.

    Torset er i dag gruppeleder for SV på fylkestinget i Nordland, og har tidligere vært fylkesråd for kultur, klima og miljø.

    Christian Torset, Nordland SV

    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • 21. mai 2024 kl. 19:42

    Rykker ut til trafikkulykke i Meløy

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Meløy. En bil med en person har kjørt i autovernet, og det skal være snakk om store materielle skader. Sjåføren er sendt til Nordlandssykehuset i Bodø i ambulanse, ifølge politiet.

    Det er redusert framkommelighet, men det jobbes med å rydde veien.

  • 21. mai 2024 kl. 19:07

    Fauske kommune dømt til å betale millioner

    Fauske kommune har i Salten og Lofoten tingrett blitt dømt til å betale 36 millioner kroner til Tromsø-firmaet Roald Madsen AS.

    Det skriver Avisa Nordland.

    Kommunen tok firmaet til retten etter at det var en uoverenstemmelse mellom de to partene.

    Fauske kommune mente selskapet hadde brukt for lang tid med grunnarbeidet til Blålysbygget, som er en samlokalisering av brannstasjon, ambulansetjeneste, legevakttjeneste og Sivilforsvaret. For det krevde de 12,4 millioner i døgnmulkt.

    Selskapet på sin side mente at det var dårlig byggeledelse og medvirkning fra kommunen sin side som var grunnen til forsinkelse, og krevde 46 millioner.

    Til slutt var det selskapet som kunne juble for seier i retten. Likevel sier Rune Madsen, som er daglig leder i selskapet, at de fremdeles vurderer om de skal anke, da de mener at de skulle hatt 10 millioner kroner mer.

    Fauske kommune sier til avisa at de må lese gjennom dommen og samtidig vurdere hva de skal gjøre videre.

  • 21. mai 2024 kl. 17:26

    Foreslår kraftige kutt i Bodø kommune: – Krevende for bystyret

    Bodø kommune er i økonomiske vanskeligheter. Bystyret har tidligere vedtatt å spare hele 600 millioner kroner i fireårsperioden fra 2024–2027.

    – I tillegg til det store kravet til omstilling viser økonomirapporteringen at den økonomiske situasjonen i Bodø kommune har forverret seg i løpet av 2024. Lavere skatteinngang, fortsatt høy rente ut året og merforbruk på vikartjenester vil øke omstillingsbehovet for 2024 langt utover de 300 millioner som bystyret har vedtatt, heter det i saksframlegget.

    Nå foreslår kommunedirektør Kjell Hugvik å spare 120 millioner kroner i 2024, og 40 millioner kroner i 2025, på nedbemanning av kommunalt ansatte.

    Det går frem av nedbemanningsplan, som skal behandles av bystyret 13.–14. juni.

    Totalt er det snakk om 200 årsverk som skal spares inn, over to faser.

    I den første fasen, som allerede er i gang, skal 75 årsverk reduseres. I fase to skal 125 årsverk reduseres.

    Det er helse- og omsorgssektoren som får de største kuttene i fase to, med 64 årsverk som skal reduseres.

    Etter det kommer oppvekst og kultursektoren, som må kutte 38 årsverk.

    To årsverk er foreslått kuttet i administrasjonen.

    Her foreslår kommunedirektøren at man reduserer nivået på lovpålagte oppgaver, og kutter i oppgaver som ikke er lovpålagte.

    – Noen av tiltakene som foreslås i denne saken kan være krevende for bystyret å beslutte, skriver kommunedirektøren i saksframlegget.

    – Samtidig er det viktig å være tydelig på at avdelingene har jobbet hardt og oppriktig for å finne løsninger og tiltak som først og fremst påvirker tjenestenivå, og ikke tjenester, fortsetter direktøren.

    Kjell Hugvik

    Foto: Per-Inge Johnsen / Per-Inge Johnsen
  • 21. mai 2024 kl. 15:23

    Ekspertgruppe i PCI-saken står på sitt etter høringsrunde

    I april fikk Helse Nord overlevert en rapport på hjertepasienter og spesifikt fremtiden til PCI-behandlingen i helseregionen.

    PCI er en skånsom behandling der man løser opp trange eller tette blodårer rundt hjertet.

    I dag utføres det PCI-behandling på UNN i Tromsø, samt på dagtid ved Nordlandssykehuset i Bodø.

    Som et ledd i evalueringen av denne ordningen bestilte Helse Nord en rapport fra et ekspertutvalg.

    I april konkluderte de med at man burde legge ned PCI-behandlingen i Bodø, eller at behandlingen i større grad skulle styres fra Tromsø.

    Alle fire helseforetakene i Helse Nord leverte høringssvar til ekspertgruppens rapport, med ulike synspunkter.

    Helse Nord har bedt ekspertgruppen lese disse høringssvarene, og nå har ekspertgruppen levert en siste uttalelse.

    – Etter gjennomgang av høringsuttalelse finner ekspertgruppen ikke grunn til å endre anbefalinger eller konklusjoner i rapporten, skriver gruppen.

    De skriver videre at vanskelige samarbeidsforhold var hovedgrunnen til at gruppen anbefalte som de gjorde, og mener at medieoppslag i etterkant av rapporten har forsterket dette inntrykket.

    – Vi anbefalte at Helse Nord primært går for å videreføre invasivt tilbud (PCI-behandling, journ.anm.) i Bodø under forutsetning av at man får etablert gode samarbeidsrutiner og at det overordnede faglige ansvaret, også for virksomheten i Bodø, tillegges UNN.

    De mener dette er en nødvendig forutsetning for å på sikt beholde et bærekraftig tilbud i Bodø.

    PCI-operatør og spesialsykepleier på PCI-laben på Nordlandssyehsuet i Bodø

    Foto: Bente H. Johansen / NRK

Brennende objekter traff nesten Andreas bil 01:04

Neste

Her sklir Marius Guttormsen under eggeløp

Read Entire Article