Fredrik (20) døde i ulykke: – Ufattelig vondt

2 days ago 7



20 år gamle Fredrik Drange Bjørnestad døde i ei trafikkulykke på E39 i Lyngdal mandag 10. juni.

– Fredrik levde sterkt, sa sogneprest Henning Huseby Jansen i minnetalen. Foto: Cecilie Nilsen

20-åringen ble begravet fra Frelserens kirke i Farsund tirsdag.

– Det er ufattelig vondt å være her i dag. Kista til Fredrik skulle ikke stått her foran oss. Men nå gjør den det, med all den smerten og sorgen det fører med seg. Og vi som er samlet for å ta avskjed med ham må gjennom denne forferdelig vonde dagen og tida sammen. Sammen vil vi overgi Fredrik i Guds hender og følge ham til hans siste hvilested, innledet sogneprest Henning Huseby Jansen i sin minnetale.

Tragisk ulykke

Fredrik Drange Bjørnestad ble født 15.august 2003. Han mistet brutalt livet i den tragiske ulykken på E39 ved Skolandsvannet i Lyngdal, mandag 10.juni.

Fredrik kjørte motorsykkel og frontkolliderte med en personbil som kom kjørende i motsatt kjørefelt som følge av en forbikjøring.

Sjåføren av bilen, en mann i 30-årene fra øst i Agder, er siktet for uaktsomt drap etter ulykken.

– Noen sekunder utgjorde den lille forskjellen mellom liv og død. Dessverre var han akkurat der han var akkurat da, og ulykken var uunngåelig, sa Huseby Jansen.

– Levde sterkt!

– Men selv om Fredrik sitt liv ble altfor kort i våre øyne, levde han et helt liv.

Soknepresten sa i minnetalen at et kjennetegn på Fredrik var takknemlighet.

– Han var takknemlig for så mange ting. Fredrik levde sterkt!

Fredrik Drange Bjørnestad mistet livet i ei ulykke på E39. Foto: Cecilie Nilsen

Det ble blant annet nevnt at han fra åtteårs-alderen gikk fullt og helt inn for karaten, med blant annet pappa Rune og onkel Ronny som store forbilder. Som 15-åring fikk han 9. plass på kata-VM i Nederland. Og to måneder etter VM tok Fredrik svart belte, som en av Norges yngste.

– Fredrik var kunnskapsrik og forsto mye. Han fikk de rundt seg til å stoppe opp og reflektere over livet. Han var utrolig reflektert i forhold til alderen sin. Og nysgjerrig, sa Huseby Jansen.

– Fredrik kunne være stille, men var samtidig full av liv! Han var ikke den typiske klovnen egentlig, men han fant på mange sprell uten å ta mye plass selv. Han ville bare glede andre med påfunnene sine.

Sammen med en del kompiser kjøpte han båt for noen måneder siden. Ikke en vanlig fritidsbåt med stor motor, men ei lita skøyte.

Den skal nå få navnet «Fredrik» - for å hedre minnet etter en god kompis.

– Kort. Men helt.

– Fredrik brydde seg ikke om hva alle andre mente og tenkte. Livet var for kort til det rett og slett. Han var opptatt av å leve, og han levde sunt og prioriterte tida si godt. Men han brydde seg om andre. Han var omsorgsfull, sa soknepresten.

– Livet lå foran ham. Trodde han, og trodde vi alle. Den dramatiske ulykka gjorde at alt ble helt annerledes, og Fredrik sitt liv var plutselig over. Det ble kort. Men helt.

– Livet lå foran ham. Trodde han, og trodde vi alle. Den dramatiske ulykka gjorde at alt ble helt annerledes, og Fredrik sitt liv var plutselig over. Det ble kort. Men helt, sa sogneprest Henning Huseby Jansen i minnetalen. Foto: Cecilie Nilsen

Sogneprest Henning Huseby Jansen avsluttet med følgende ord:

– Kanskje kan den dype medfølelsen så mange viser dere i denne vonde tida, og de lyse, flotte minnene dere har etter Fredrik bidra til at det på nytt kommer en dag der lyset og gleden blir sterkere enn mørket og sorgen nå. Jeg håper det, og ber om det.

I kirken ble det også lagt ned kranser og blomsterhilsener.

Lista Karateklubb stod æresvakt da gravfølget fulgte Fredrik til hans siste hvilested.

Lista Karateklubb stod æresvakt da gravfølget fulgte Fredrik til hans siste hvilested. Foto: Cecilie Nilsen
Read Entire Article