Gjert Ingebrigtsens forsvarere mener han må frifinnes på alle punkter, mens påtalemyndigheten mener riktig straff er to og et halvt år i fengsel.
Før retten heves og partene går hvert til sitt, får både Jakob Asserson Ingebrigtsen og den fornærmede lillesøsteren hans anledning til å komme med en sluttkommentar.
– Jeg har skjønt at forsvarerne må angripe min troverdighet, og det gjør de på samme måte som tiltalte alltid har gjort, ved å benekte alle andre sannheter enn sin egen. Det er deres jobb, men strategien er gjenkjennelig, sa Jakob Asserson Ingebrigtsen.

– Jeg er trist
Jakob står oppreist i retten når han fremfører innlegget sitt i retten. Han sier at han har forberedt seg, og at dette ikke er lett for ham.
– Det er flaut å være offer for familievold, og det passer ikke inn i det bildet man har om seg selv eller sin familie. Vi vil alle bære med oss bagasje fra denne rettssaken, sier 24-åringen.
Han sier sluttprosedyrene setter et mentalt punktum for ham, men at rettssaken «helt sikkert» vil påvirke idrettskarrieren hans.
– Vi skal selvfølgelig gjøre vår plikt i et eventuelt videre rettsløp hvis dette kreves, men mentalt går vi videre. Vi er heldige som kan det. Mange barn opplever lignende utfordringer som de vi har fortalt om, sier løpestjernen før han fortsetter:
– Mange har det verre. Jeg håper inderlig at disse ikke glemmes når kameraene skrus av her i tingretten.


Han sier han er lei seg for at så mange utenforstående har blitt trukket inn i denne saken. Har henvender seg også til journalistene som har prøvd å få ham i tale underveis.
– Jeg har ikke svart på disse henvendelsene, men svaret for meg er ganske enkelt. Jeg er trist fordi jeg ikke har fått de erkjennelsene jeg hadde håpa på.
Kom med bønn til pressen
Jakob Ingebrigtsen sier også at han kjenner på en enorm lettelse nå som han ikke lenger trenger å skjule historien sin.
– Samtidig er jeg inderlig og oppriktig takknemlig for den enorme støtten jeg og mine søsken har fått.
Til slutt kommer Jakob Ingebrigtsen med det han kaller en bønn til pressen.
– Bruk heller den kraften dere har, til å omtale de som virkelig trenger en omtale. Spør heller hvordan vi kan hjelpe alle de ungene som ikke har det bra, de som ikke er i en posisjon til å gå videre med livet sitt. Alle de som har fulgt rettssaken, som har tatt mot til seg, plukket opp telefonen og ringt til et hjelpenummer for å fortelle om sin situasjon. Det er mange av de, men ikke alle disse kan springe fra problemene sine. Takk.
– Mammas siste sjanse
Det siste som skjer i saken, er at Gjert Ingebrigtsens datter tar ordet.
– Dette var mammas siste sjanse til å være på min side og tro på meg. Men den føler jeg hun mistet nå. Jeg tror det skal ganske mye til for at vi på en eller annen måte kan ha en relasjon igjen, sier hun.

Datteren reagerer på at familiemedlemmer utenfor kjernefamilien har tatt kontakt underveis i rettssaken.
– Det sjokkerer meg at flere familiemedlemmer legger skyld på mine søsken. Det har også blitt påstått at jeg har blitt presset av mine søsken. Dette er langt fra sannheten. Er det noen som har vært pådriver for at jeg ikke skal hjem, og at jeg skal anmelde, så er det meg. Og mine søsken har bare støttet mine ønsker, sier hun.
Kritiserte etterforskningen
De siste seks ukene har Sør-Rogaland tingrett fått høre 49 ulike vitner.
Med unntak av Martin Ingebrigtsen (30), har de voksne barna hans fortalt om en oppvekst preget frykt, som følge av fysisk og psykisk vold.
Forsvarerne mener man må se helt vekk ifra det de har forklart. De mener etterforskningen kom skjevt ut fra start, og at den ikke har vært til gunst for tiltalte.

– Rammene for avhøret er gjerne «fortell om det som er straffbart». Hva med det som kanskje ikke er straffbart? Er ikke det også et poeng å få belyst? spurte advokat Heidi Reisvang i sin prosedyre.
Gjert Ingebrigtsens støttespillere har i retten fortalt om en omsorgsfull og engasjert far.
Da advokatene John Christian Elden og Heidi Reisvang var ferdig med sine prosedyrer, hadde bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen behov for å komme med flere replikker.
– Hvorfor skulle han si det?
Hun mener advokat Heidi Reisvangs prosedyre var full av «konspirasjonsteorier».
1. At løperbrødrene ville bli kvitt brysomme konkurrenter (Narve Gilje Nordås og Per Svela, journ. anm.)
2. At løpebrødrene ville få «Team Ingebrigtsen» avpublisert hos NRK for å markedsføre sin nye TV-serie på Amazon prime.
3. At den fornærmede datteren er brukt som brikke i et spill.
4. At Mette Yvonne Larsen som bistandsadvokat har «styrt» saken og ført den frem i pressen.
5. At den fornærmede datteren er manipulerende og bortskjemt.
6. At Kristoffer Ingebrigtsen (37) varslet produksjonsselskapet bak «Team Ingebrigtsen» fordi han var misunnelig.

– Jeg skal ikke gå inn på alle disse konspirasjonsteoriene, men jeg synes dere skal spørre dere om én ting, sier Larsen:
– Hvorfor skulle Jakob Ingebrigtsen gå i avhør og fortelle om vold, når han egentlig er en superstjerne? Jo, det er fordi at det er sant. Det er kun det.
Hun trekker frem at både han og resten av søskenflokken har et svært godt image, som passer dårlig med at man skal være et offer for familievold.
– Hvorfor skulle de si det? spør bistandsavokaten retorisk.
Svarer: – Ivaretatt
Statsadvokaten innledet med å si at påtalemyndigheten har oppfattet «en gjennomgående rekke uriktige gjengivelser fra bevisførselen».
Kvernenes er også uenig i at politiet tidlig bestemte seg for at Gjert Ingebrigtsen var skyldig.
– Det vises til at politiet avhørte en rekke vitner til gunst for tiltalte. Det var også vitner som politiet ble bedt om å avhøre. Vi kan for eksempel vise til både Narve Gilje Nordås, Per Svela og Svein Hagen (venn av Gjert, journ.anm.), sier Kvernenes, som også viser til noen andre vitner som TV 2 har valgt å anonymisere.

– Så påtalemyndigheten mener at objektivitetsplikten er ivaretatt på samme måte i denne saken som i andre saker.