– For en dronning!

1 month ago 22



Katrine Lunde kunne krone et enormt mesterskap med sitt tredje gull i sommer-OL.

SAMEER AL-DOUMY / AFP

Norges målvakt stengte buret også i finalen mot hjemmefavoritt Frankrike.

Hun endte med en redningsprosent på 38. 12 av 31 skudd hadde 44-åringen stålkontroll på.

– Det er vanskelig å finne ord som er dekkende for det hun har gjort over en så lang periode. Hun er den som har vært med og preget norsk håndballs suksess aller, aller mest. Altså, for en dronning! sier Gro Hammerseng-Edin, som spilte sammen med Lunde da Norge vant OL i 2008.

Dermed kan keepergiganten henge sitt tredje OL-gull rundt halsen. Og ble historisk sådan. Ingen norske kvinnelige utøvere har tatt tre gull i sommer-OL.

– Det er helt vilt. Det er vanskelig å finne ord som er dekkende for hva hun leverer. Hun holder seg skadefri og motivert. Bare å bøye seg i støvet, sier Marit Frafjord i Max-studio.

På tribunen i Lille stod kronprinsparet Haakon og Mette Marit og smilte fra øre til øre.

Se på statistikken under!

Stian Lysberg Solum / NTB

Landslagstrener Thorir Hergeirsson kunne nesten ikke tro det.

– Jeg klarer ikke å ta det helt innover meg nå, men det er stort. Det er mange her som har prøvd to ganger tidligere, men ikke fått det til. Det betyr noe ekstra, sier han til Max.

Kaptein Stine Bredal Oftedal kunne avslutte karrieren på best mulig vis, og stod med ansiktet dynket i tårer.

– Nå klarte vi det i vårt siste forsøk sammen. Jeg er veldig takknemlig for alle disse årene på denne scenen. Jeg har fått gjort alt jeg har drømt om og mye mer enn det. Det å få fullføre i denne hallen og med denne pakken rundt, det er nesten for godt til å være sant, sier Oftedal.

Read Entire Article