Følg åpningsseremonien til OL i Paris 2024: Utøverne skal vises frem på Seinen

1 month ago 23



Du kan se åpningsseremonien direkte på NRK1 og i NRK TV fra klokken 19.25. Sendingen ligger også i toppen av denne saken.

Alt er klart for en historisk åpningsseremoni av sommerens OL i Paris. Årets OL er tredje gang den franske hovedstaden er vertskap for OL, 100 år etter at de sist arrangerte lekene tilbake i 1924.

Hele 204 land og det internasjonale flyktninglaget er representert på åpningsseremonien, hvor utøverne skal fraktes i båt på Seinen, fra broen Pont D'Austerlitz, rett ved Notre-Dame-katedralen og til Trocadéro like ved Eiffeltårnet.

Der vil også den olympiske ilden bli tent. Hvem som skal gjøre det er foreløpig ikke klart.

Olympic Village Torch Relay

OL-ILDEN: Fakkelstafetten har allerede pågått i lang tid. Fredag skal OL-ilden tennis i Paris.

Foto: Jia Haocheng / Reuters

Ventet over 300.000 tilskuere – og masse regn

Hellas vil være første nasjon ut på Seinen, hvor Norge kommer som nummer 134. Vertsnasjonen Frankrike er sist, som nummer 205.

Åpningsseremonien starter 19.30 og det er ventet at paraden vil vare i over tre timer. Langs ruta er det ifølge arrangøren forventet over 300.000 tilskuere.

Noe som kan sette en demper på åpningsseremonien er været i Paris. Ifølge Yr.no kan det komme i overkant av 15 millimeter nedbør i tidsrommet mellom klokken 19 og 23.00, med tidvis kraftig regnvær.

Lunde og Sørum norske flaggbærere

Norge har tatt ut en OL-tropp på 109 utøvere, men ikke alle vil være til stede under åpningsseremonien. Blant annet gjelder det skytterne, hvor flere av dem skal i aksjon allerede lørdag morgen.

Flere av håndballspillerne vil heller ikke være til stede, opplyste kvinnelagets trener, Thorir Hergeirsson, til NTB tidligere fredag. De norske håndballkvinnene har en ny kamp igjen søndag, etter at de tapte 28–32 mot Sverige torsdag.

Håndballkvinnene vil imidlertid være representert ved Katrine Lunde. Hun skal sammen med sandvolleyballspilleren Christian Sørum bære det norske flagget under åpningsseremonien.

Flere andre internasjonale stjerner skal også være flaggbærere for sine nasjoner, blant andre LeBron James (USA), Giannis Antetokounmpo (Hellas), Coco Gauff (USA), Florent Manaudou (Frankrike), Tom Daley (Storbritannia) og Mélina Robert-Michon (Frankrike).

Det er også ventet flere underholdsinnslag i løpet av åpningsseremonien. Ifølge The Guardian er det blant annet ventet at Lady Gaga og Céline Dion skal opptre med en duett av Édith Piafs «La vie en Rose».

Publisert 26.07.2024, kl. 16.36 Oppdatert 26.07.2024, kl. 16.53

Read Entire Article