Minst fem turister kan ha blitt drept og åtte såret da en militant gruppe åpnet ild i indiskkontrollert Kashmir, ifølge en politikilde.
Tirsdag 22. april kl. 14:30Angrepet fant sted i det naturskjønne Pahalgam i Kashmir. Tusenvis av besøkende reiser dit hver sommer.
Både Reuters og AP får opplyst at det var turister som ble angrepet. Politiet omtaler det som et «terrorangrep» og sier at en militant gruppe som kjemper mot indisk styre, står bak.
Tre store opprørsgrupper kjemper mot indisk kontroll i Kashmir: Kashmirs frigjøringsfront (JKLF) som ønsker et selvstendig Kashmir, samt De hellige krigere og Jaish-e-Mohammed som begge vil at Kashmir skal bli en del av Pakistan.
– Dette angrepet er mye større enn noe annet vi har sett rettet mot sivile i nyere tid, skrev regionens øverste folkevalgte, Omar Abdullah, i sosiale medier.
Han sier antall drepte ikke er fastslått.
Ifølge Indian Express er angrepet det første på turister i år, men i mai i fjor skal to turister ha blitt skadet i et mindre angrep. Også den hendelsen skal ha skjedd i Pahalgam, Kashmir.
De første meldingene gikk ut på at det stort sett var indiske turister som ble rammet av angrepet. Politiet og militæret er sendt til området, og det er igangsatt leting etter angriperne.
Atommaktene India og Pakistan kontrollerer deler av Kashmir, men begge gjør krav på hele regionen.
Lang konflikt
Fjellområdet Kashmir har i over 75 år vært delt mellom India, Pakistan og Kina. Konflikten har kostet tusenvis av menneskeliv og skapt enorm lidelse for befolkningen.
Flere ti tusener har dødd som følge av konflikten, ifølge AP. Det er snakk om både sivile, rebeller og offisielle tjenestefolk.
India kontrollerer rundt 45 prosent av området, Pakistan 38 prosent, mens Kina har tatt 17 prosent.
Konflikten startet da britene trakk seg ut av India i 1947, og Kashmir ble et omstridt område mellom de nyopprettede statene India og Pakistan.
Både India og Pakistan nekter å følge fredsavtalen fra 1948, som skulle ha ført til folkeavstemning om områdets framtid.
Kampen om Kashmir handler ikke bare om strategiske interesser og vannressurser, men også om identitet og ideologi i en region der religiøse spenninger mellom muslimer og hinduer fortsatt preger hverdagen.