Flere skader på åstedet – politiet anmeldte Høiby selv

1 month ago 44



Det er snart en uke siden kronprinsesse Mette-Marits sønn ble pågrepet av politiet og siktet for vold og skadeverk.

Marius Borg Høiby (27) har ennå ikke forklart seg for politiet – etter råd fra sin forsvarer. Det er heller ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Siden pågripelsen, har politiet holdt kortene tett til brystet. De har ikke stilt til intervju, men har i pressemeldinger bekreftet noen få detaljer: 

At de rykket ut til en leilighet på Frogner søndag morgen der en person fikk helsehjelp. De bekrefter også at personen, som har en relasjon til Høiby, fikk helsehjelp. 

Ifølge TV 2s opplysninger ble 27-åringen pågrepet like ved sitt hjem på Skaugum i Asker ved 16-tiden søndag. 

Dette rykket politiet ut på

TV 2 har imidlertid fått flere opplysninger om hva som skal ha skjedd i leiligheten. Blant annet at det var en kniv som sto i veggen, og at kvinnen hadde hodeskader. 

Dette skal ha skjedd i leiligheten før Høiby ble pågrepet

Etter det TV 2 forstår kom politiet i utgangspunktet til leiligheten på Frogner etter å ha fått melding om skadeverk i en leilighet.

Da patruljen kom fram, fant de en leilighet med store materielle skader. TV 2 er ikke kjent med det totale skadeomfanget, men kilder beskriver skader og ødeleggelser for mange tusen kroner. 

TV 2 har stilt politiet spørsmål om det ødelagte inventaret er grunnlaget for at Høiby er siktet for skadeverk, men de har ikke ønsket å svare.

På åstedet på Frogner kom politiet i kontakt med kvinnen som nå har status som fornærmet. Da fikk de mistanke om at hun hadde blitt utsatt for noe straffbart. 

Politiet anmelde selv

Etter det TV 2 får opplyst, var det politiet selv som anmeldte Høiby og opprettet sak. Høiby er siktet for skadeverk og kroppskrenkelse.

 Otto Rognstad / TV 2
TATT HER: Marius Borg Høiby (27) ble, ifølge TV 2s opplysninger, pågrepet ved Jansløkka skole i Asker, bare noen steinkast fra kronprinsparets residens på Skaugum. Foto: Otto Rognstad / TV 2

Den siste pressemeldingen fra politiet om saken, kom torsdag. Da gjorde politiet det klart at de ønsker å gjennomføre avhør i saken.

– Det gjenstår flere etterforskningsskritt, blant annet avhør, som politiet så snart som mulig vil forsøke å gjennomføre. Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å kommentere detaljer i saken, skrev de da.

Oslo politidistrikt har varslet at de vil komme med mer informasjon om saken til uka. 

– Uverdig

Marius Borg Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, reagerer på mediedekningen.

– Medienes dekning av saken begynner å bli uverdig når ingen av partene ønsker å bidra. Det er viktig at prosessen får gå sin gang på riktig måte, sier Bratlien til TV 2.

 Daniel Sannum Lauten / TV 2
FORSVARER: Advokat Øyvind Bratlien er hyret inn som forsvarer for Marius Borg Høiby. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Han ber mediene respektere klientens behov for privatliv og ro.

– Det er også viktig for oss å hensynta den andre parten. Politiet må få gjøre jobben uten at mediene avgjør faktum og skyld, sier forsvareren.

Bratlien har tidligere sagt at hans klient ikke har fått tilgang til sakens dokumenter ennå. Ofte ønsker politiet først å gi siktede mulighet til å avgi en fri forklaring før dette skjer.

Forsvareren har varslet også at det skal komme en uttalelse fra Høiby.

Slottet har så langt ikke kommentert siktelsen, men vist til Høibys forsvarer.

Utsatte OL-reise

Marius Borg Høiby (27) er sønnen til kronprinsesse Mette-Marit. 27-åringen er ikke medlem av kongehuset, men likevel del av kongefamilien.

Voldssiktelsen fikk konsekvenser for kronprinsessens offisielle plikter. Hun skulle egentlig til OL i Paris på tirsdag, men utsatte reisen.

Kronprins Haakon dro derfor ned alene, og har sagt at saken preger ham.

– Det er jo en alvorlig sak når politiet er involvert som de er. Samtidig er det ikke riktig av meg å gå inn i saken nå, tror jeg, sa kronprinsen til pressen tidligere i uka.

Fredag satte også kronprinsessen turen til Paris. TV 2 var om bord i samme fly og kunne se at kronprinsessen satte seg raskt ned på første rad da hun kom om bord etter at alle andre passasjerer hadde boardet flyet.

 Sveinung Kyte / TV2
TIL OL: Kronprinsesse Mette-Marit satte seg fredag på et rutefly til OL-byen. Foto: Sveinung Kyte / TV2

Kronprinsessen ønsket da ikke å gi en kommentar til TV 2 om voldssaken mot sønnen – eller hennes OL-tur.

Fredag kveld satt kronprinsessen på tribunen på Stade de France sammen med statsministeren og kronprinsen. Lørdag var kronprinsparet ringside da håndballjentene sikret et etterlengtet OL-gull.

Adresse på Skaugum

Høiby er halvsøsken og storebror til den fremtidige dronningen, prinsesse Ingrid Alexandra.

Borg Høiby har folkeregistrert adressen på Semsveien 194 C, nærmere bestemt Skaugum gård, kronprinsparets residens.

De siste årene har han fått mye oppmerksomhet i mediene, særlig for forholdet han hadde til influenser Nora Haukland. De to gikk fra hverandre i fjor sommer.

Høiby har tidligere jobbet som redaktør i magasinet Tempus. Han har også jobbet som motorsykkelforhandler. På Instagram har han over 65.000 følgere.

Read Entire Article