Fjernes fra menyen – peker på turbulens

1 month ago 24



Flyselskapet fjerner én spesifikk ting fra menyen. Men reiser du med business kan du fortsette å nyte delikatessen.

 Pascal Rossignol / Reuters / NTB
TAR GREP: Korean Air tar grep for å beskytte passasjerene sine. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB

Publisert 02.08.2024 06:02 Sist oppdatert 18 minutter siden

Har du noen gang sølt kokende varmt vann over fingeren din? 

Det er vondt. Nettopp derfor har flyselskapet Korean Air valgt å ta grep for å beskytte passasjerene sine. 

Turbulens er et velkjent fenomen når du er oppe i luften. Det skjer nesten alltid, og for noen kan det oppleves som skummelt og ubehagelig. 

Ekstra krevende blir det for de som serverer deg mat og drikke under flygningen. 

Hvis det i tillegg er trangt og fult på flyet, kan det være fort gjort å søle varmt vann på både seg selv og passasjeren ved siden av. 

Derfor blir det mer og farligere turbulens

For å minske risikoen for skader under en eventuell turbulens, vil Korean Air nå fjerne nudlene sine fra menyen. 

Tiltaket tres i kraft den 15. august, men så lenge du ikke sitter blant økonomiklassen, kan du fortsatt få nyte nudlene dine i fred.

– Flyvertene må ofte flytte flere kopper med varme nudler på en gang. Når passasjerene sitter tett sammen er risikoen for brannskader stor, sier flyselskapet i en pressemelding, ifølge CNN

Korean Air forklarer at endringene skjer som følge av det økende omfanget av turbulens om bord på langdistanseruter. Ifølge egne tall har de hatt dobbelt så mange tilfeller av turbulens i 2024 enn i 2019. 

Passasjerer som reiser med den billigste billetten trenger ikke være redde for å sulte. De vil fremdeles kunne bestille seg andre varmretter, som et smørbrød, en hotdog eller en pizza. 

Eksperter har tidligere spådd at vi vil oppleve mer turbulens i årene som kommer. Det skjer som følge av klimaendringer. 

Allerede i 2024 har flere flyselskaper opplevd kraftigere turbulens enn hva en har sett før. I mai opplevde et fly på vei fra London til Singapore en så kraftig turbulens at én passasjer døde og 71 ble skadet. 

Read Entire Article