Fikk trøst av familien – ingen medalje for Guttormsen i OL-finalen

1 month ago 40



Sondre Guttormsen (25) hoppet 5,80 i OL-finalen på Stade de France. Det holder ikke til medalje. Han blir nummer åtte.

1 av 6Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 05.08.2024 21:05 | Oppdatert: 05.08.2024 21:24

Svensken Armand Duplantis er storfavoritt til å ta OL-gullet og hoppet høyt over 5,95 i første forsøk. Verdensrekorden hans er på 6,24 meter.

Guttormsen hoppet 6,00 innendørs i USA sist vinter, men hadde 5,86 som pers utendørs før OL-finalen.

Storebror Guttormsen klarte ikke 5,70 før i tredje forsøk, men så klarte han 5,80 allerede i det første hoppet og la grunnlaget for en mulig medalje.

– Vanvittig bra, sa pappa Atle Guttormsen til NRK.

– Det blir uansett en all right plassering i den første OL-finalen, fastslo faren.

Men Sondre Guttormsen klarte ikke 5,85 i første forsøk og ettersom fem konkurrenter klarte det, valgte nordmannen å flytte sine to siste forsøk opp.

– Det er så fryktelig nærme, sa Christina Vukicevic som ekspertkommentator på NRK da han rev i sitt forsøk på 5,90. Det ble også riv i det siste 5,95-forsøket.

Da åttendeplassen var et faktum, søkte Guttormsen trøst hos trenerpappa Atle og lillebror Simen, som ikke maktet å ta seg videre fra kvaliken.

– Jeg må egentlig si at det er fantastisk bra. Sondre er nok litt lei seg fordi han kjemper veldig, veldig hardt for den medaljen. Han er ekstremt nære, sier lillebror Simen til NRK.

  • Alt av OL ser du på Max.

1 av 3Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

5.80 er likevel årsbeste for Guttormsen. Åttendeplassen er også Norges beste resultat i stav i OL på 76 år, ifølge bloggen Friidrett1.

Guttormsen har slitt med skader mot OL, men kom til finalen etter å ha klart høyde på høyde i første forsøk lørdag. 5,75 var nok til finaleplass.

Norges tredje deltager, Pål Haugen Lillefosse, skadet seg på oppvarmingen lørdag og måtte trekke seg fra kvalifiseringen.

Read Entire Article