Er det slike prosesser vi vil ha?

3 weeks ago 19



Her skal det åpenbart «tvinges» gjennom – fortjener ikke barna en skikkelig prosess?

Foto: Kjartan Bjelland / Fædrelandsvennen

Administrasjonen foreslår nedleggelse av inntil 9 skoler. Det påvirker svært mange barn, foresatte og selvsagt også nærmiljø. Slike prosesser må vi forvente er gode og balanserte, men er det virkelig det når vi ser hva som nå foreslås og hvilken prosess det legges opp til?

Saken sendes ut like før skolene tar ferie. Skoleavslutninger er i gang. Elevråd, FAU, samarbeidsutvalg med mer sier takk for seg og god sommer. Og da benytter administrasjonen seg av å sende ut en rapport hvor det anbefales at en haug av skoler skal avvikles. Flere av de såkalte styringspartiene applauderer med Høyre og KRF i spissen. Er det ikke ønskelig med en ryddig og god prosess i en så omfattende sak?

-Det berammes ekstraordinært oppvekstutvalgsmøte -Høringsfrist settes til 20. september – hva betyr det? -Skolene tar ferie om få uker, og begynner på igjen torsdag 15. august -Nye elevråd, FAU, samarbeidsutvalg skal så velges, nye lærere er på plass, barn har begynt på nye skoler osv -Skolene har så vidt begynt før høringsfristen går ut den 20. september

Er det slike prosesser vi vil ha? Blir dette balanse og kvalitet? Absolutt ikke, mener vi i Kristiansand Pensjonistparti - Barn, Familie og Pensjonist. Er det slik å forstå at administrasjonen og andre ikke ønsker solide og gode tilbakemeldinger? Man kan jo undres, når man ser hvordan prosessen nå legges opp.

Under det ekstraordinære Oppvekstutvalg så fremmet derfor vi i PP sammen med INP bla følgende forslag;

«Saken berører svært mange i kommunen. Et nytt skoleår begynner i slutten av august, og først da velges flere utvalg og råd, bla elevråd og FAU. Av erfaring så er slike råd og utvalg ikke ordentlig i gang før sent på høsten, og en høringsfrist på 20. september gir ikke en god, balansert og forsvarlig prosess. Høringsfristen settes derfor til 20. desember.»

Forslaget falt, kun PP, INP og FRP som stemte for. Administrasjonen argumenterer at det er ikke mulig å utsette da de trenger tiden for saksgangen. Hvilken saksgang? Man kan jo heller spørre seg selv, hvorfor kom ikke saken ut langt tidligere? Å legge en så omfattende sak, som berører så mange mennesker og så mange nærmiljø, og ikke minst et ufattelig stort antall barn, uten å gi en ordentlig mulighet for høring, er som å be om svak kvalitet i prosessen. Det er som å be om bråk og uro, dessverre.

PP krever kvalitet i slike prosesser. Vi krever balanse og soliditet. Ikke minst mener vi at barna har krav på å både bli sett og bli hørt. Flere av de andre partiene er tydelig ikke enige med oss. Selv en tilfredsstillende høringsperiode og høringsprosess vil ikke bli gitt. Hvorfor?

Hva tenker de såkalte styringspartiene i Høyre, Venstre og SP? Hva tenker SV, Rødt og AP? Og hvor er det såkalte barne- og familiepartiet KrF? PP følger denne saken tett, og anbefaler mange andre også å ta tak i denne saken. Barna er det viktigste vi har, de skal bli sett, og det minste disse kan bør få anledning til er å bli hørt. Realiteten er at det blir de ikke nå.

Read Entire Article