Enormt drama: Norge vant i siste sekund

1 month ago 23

Norges håndballherrer lå under lenge, men kjempet seg tilbake mot Ungarn og vant på tampen med 26-25. Norge kan planlegge reisen til Lille for kvartfinalespill.

Fredrik Varfjell / NTB

Norge sikret en ufattelig dramatisk seier i sluttsekundene av kampen mot Ungarn.

Med ti sekunder igjen var stillingen 25-25 og Ungarn kom alene med keeper Torbjørn Bergerud. Den norske målvakten vartet opp med en kanonredning, før Norge gikk rett i angrep og Alexander Blonz rakk å sette 26-25 med et sekund igjen.

– Dette var en litt dårligere prestasjon enn det vi ønsker. Dessverre er det for mange som ikke er der vi skal være. Så er det mange som sier at det er for tidlig å spille håndballkamp og alt det der, men jeg synes ikke det skal være noen unnskyldning, sa Tobias Grøndahl til NTB.

– Vi må ta oss med oss at vi vinner på en dårlig dag, la han til.

Seieren gjør at Norge så og si er i kvartfinale. Det er kun teori som ikke sender dem til Lille allerede i formiddagstimene onsdag. Onsdag kveld spilles Frankrike – Egypt og Argentina – Danmark.

– Nå vet vi at vi har nådd første målsetning og det er klart at det er kjempedeilig, sa Norges trener Jonas Wille til Discovery etter kampen.

Simen Lyse sto fram da det gjaldt som mest og hamret inn to viktige scoringer med få minutter igjen. Og like etter leverte Bergerud varene i buret.

Jonas Wille tok timeout med 38 sekunder igjen. Norge tok vare på muligheten og kunne juble for sin tredje strake seier i «frokostkampen» som startet klokken 9.

– Mye å gå på

Det norske laget kom skjevt ut mot de sterke ungarerne. Strekspiller Bence Banhidi med sine 206 centimeter gjorde livet surt for Norge i innledningen og fortsatte å være en stein i skoen for forsvaret.

– Vi må bruke veldig mye krefter på å stoppe ham. Vi har fortsatt mye å gå på der, sa tidligere landslagsspiller og Discovery-ekspert Marit Malm Frafjord.

I tillegg bar den første omgangen preg av mange feil i angrep. Og målvakt Kristof Palasics spilte seg stort opp og reddet ni av Norges 20 avslutninger før pause.

Det sto 13-11 til Ungarn til pause. Etter hvilen var Norge bedre og fikk til slutt sikret de to poengene.

– Vi hadde en liten alvorsprat i pausen. Det var for dårlig pasningskvalitet, litt for lav intensitet i angrepsspillet, sa Wille etter kampen.

Egypt neste

Norge har ikke tapt mot Ungarn siden 2012. De åtte siste kampene har endt med seier.

Norge fikk en pangstart på OL-turneringen med seier over Argentina (36–31) før de overrasket vertsnasjon og gullfavoritt Frankrike (27-22).

Egypt (fredag) og Danmark (søndag) gjenstår for Norge før de åtte beste lagene forflytter seg til Lille lenger nord i Frankrike.