En skammelig beslutning som skaper større forskjeller

1 week ago 8



Beslutningen om å tillate lukkede arrangementer på Fiskebrygga, selv om det kun dreier seg om «25 timer i året», handler om langt mer enn bare tid.

Jeg blir ekstremt provosert over tanken på at et område som skal være for fellesskapet, nå kan bli stengt av til fordel for de få, skriver innsenderen. Foto: Arkivfoto

Dette er et prinsippspørsmål om hvem som skal ha tilgang til offentlige friområder. Ved å åpne opp for private arrangementer fratar man de som har minst muligheten til å benytte seg av en av byens vakreste offentlige arenaer.

Flertall åpner for lukkede arrangementer på Fiskebrygga

Det er ikke tilstrekkelig å si at det finnes andre steder i Kristiansand man kan være. Fiskebrygga har en helt spesiell plass i folks hjerter, som en arena hvor alle kan nyte godt av byens fasiliteter, uavhengig av bakgrunn eller inntekt. Jeg tror ikke de som stemte for dette forslaget forstår hvor sårende dette er for mange. Selv blir jeg ekstremt provosert over tanken på at et område som skal være for fellesskapet, nå kan bli stengt av til fordel for de få.

Dette handler ikke bare om privat arrangementer – det handler om en utvikling som skaper et A-lag og et B-lag i samfunnet.

Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at det vil være de med mest ressurser som får tilgang til disse private arrangementene. Dette er ikke bare ekskluderende, det er også en skam for landsdelen vår.

Jeg heier på alt som inkluderer, og dette er det motsatte. Vi må ta vare på de offentlige rommene som binder oss sammen – ikke åpne dem for lukkede dører.

Read Entire Article