En ekstra politipatrulje kan ikke erstatte en fritidsklubb

1 month ago 24



En ekstra politipatrulje kan ikke erstatte en fritidsklubb, påpeker Øyvind Ridley Pihl. Foto: Privat

Godt, forebyggende arbeid foregår før lenge før raneren vurderte å bli raner.

Publisert: 08.08.2024 17:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Denne sommeren er unge blitt truet, ranet og slått. Politikerne svarer at vi må ha mer politi og raskere rettsprosesser. Det er nemlig godt, forebyggende arbeid, sies det.

Er det?

Det har kanskje en effekt. Men godt, forebyggende arbeid foregår før lenge før raneren vurderte å bli raner.

Når vi skal snakke om forebyggende arbeid, skal vi snakke om det som foregår på fritidsklubber og andre organiserte aktiviteter der barn og ungdom møtes, utvikler felles interesser og gjør viktige oppdagelser sammen.

Vi snakker om Sykkelfix på Tøyen, det lille, store sykkelverkstedet som samler og motiverer ungdom gjennom å reparere sykler.

Vi snakker om Søndre Aas gård på Holmlia, der flere hundre unge deltar på ulike aktiviteter, har sommerjobb, overnatter på leir og utvikler gode fellesskap.

En fritidsklubb handler om å lære, utvikle og samhandle i et trygt miljø. For mange innebærer det å oppdage nye, gode sider ved seg selv og samfunnet man lever i.

For når man skal samarbeide om grønnsakshage, stabburskafé, en hest eller en sykkelreparasjon, handler det ikke om konkurranse. Det handler ikke om å overvinne noen. Det handler om å finne nøkkelen til at fellesskapet lykkes – sammen.

Vi besøker tannlegen når det er nødvendig, men vi slutter ikke å pusse tennene om kvelden av den grunn

Det skjer gjennom tilpassing, opplevelse, erfaring og mestring. Man utvikler mellommenneskelig kompetanse.

En ekstra politipatrulje kan ikke erstatte en fritidsklubb. Det er to helt forskjellige tiltak. Vi må støtte politi og rettsvesen, men vi må inkludere fritidsklubbene. Vi besøker tannlegen når det er nødvendig, men vi slutter ikke å pusse tennene om kvelden av den grunn.

Til politikerne våre: Det betyr at dere må besøke fritidsklubber og forstå arbeidet som foregår der. Jeg vet hvor viktig det er for dere at mediene er med, så ta med journalistene til fritidsklubbene også. Løft arbeidet klubbene gjør. Å løfte betyr å snakke frem, bevilge penger og sette gode rammevilkår.

Jeg håper du som er politiker i dag, blir med og tar ansvar for den 15-åringen vi har om ti år.

Read Entire Article