Ekspert: – Jeg tror Reagan ville klappet for Harris

1 week ago 4



Serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen roser debattinnsatsen til Kamala Harris og sier han tror Ronald Reagan ville klappet for henne.

– Jeg tror dette er den beste prestasjonen jeg kan huske fra en demokratisk presidentkandidat, og jeg husker omtrent alle fra dette årtusenet, sier Eriksen til NTB. Han er tydelig imponert over at Kamala Harris turnerte den første – og kanskje eneste – TV-debatten mot Donald Trump.

– Det er gjennomarbeidet og utrolig godt kjempet. Om man ser hvordan svarene og motangrepene er konstruert, så er det finslipt for å irritere motparten så mye som mulig, uten å irritere seerne, sier Eriksen, som omtaler seg selv som ekspert på påvirkning.

– Og han tar alle krokene.

Toppkarakter for dramaturgi

Manusforfatteren, som blant annet har hatt en podkast der han så på hvordan Trump brukte retoriske virkemidler, gir toppkarakterer til Harris på samme felt.

– Hun kjenner når det har gått mye nedover, og da snur hun det opp. Og når det går veldig opp, blir hun alvorlig. At hun ler såpass mye som hun gjør, selv om folk har advart henne mot det, er helt riktig, så lenge latteren er ekte. Det er knapt noe som er mer avvæpnende for en motstander, forklarer han.

– Og når hun ler og har det moro, så går hun igjen over til noe alvorlig. Dette er et klassisk Hollywood-triks.

Han trekker fram hvordan hun også appellerer til store og viktige velgergrupper, før hun retter seg mot kvinner.

– Hun går til pensjonister, småbedrifter og forsvaret først. Jeg tror Ronald Reagan ville klappet. Jeg tror han kunne gjort det samme.

– Teflon

Om Trump sier Eriksen at ekspresidenten er som teflon og slipper unna. Påvirkningseksperten synes ikke Trump gjorde noen god figur, men tror likevel ikke det vil skade ham veldig mye.

– Men han misbruker muligheten til å gjøre noe for at flere kvinner som kunne komme til å like ham, faktisk gjør det. Han glipper på å la sentrister føle at de kan forsvare å stemme på ham, sier han og etterlyser noen forsonende ord.

– Det er ikke mye som skal til når det er så lave forventninger til at du skal komme med noe som kan være samlende.

– Flytter få, men mobiliserer

Selv om Eriksen mener Harris har blitt betydelige bedre enn hun var i nominasjonsdebattene i 2019–2020 og nå fremstår som en kvinnelig lederkandidat man kan stille seg bak, er han usikker på om hun flyttet mange velgere.

– Det er vanskelig å si. Det er så jevnt og så få velgere å flytte på. Men hun mobiliserer sine egne. Og hun flytter nok en del som nå ser at dette er en moden og kvalifisert politiker som tar sikkerhetspolitikk på alvor, sier han og viser til at hun ramset opp alle våpentypene USA har levert til Ukraina.

– Det er små marginer, men hun henter litt på alle områder, mener Eriksen.

Read Entire Article