Duket for storslått avslutningsseremoni i Paris

1 month ago 24



  • Følg avslutningsseremonien i videospilleren i toppen av saken! Vi oppdaterer også denne saken med det siste fra seremonien.

Etter nesten tre uker med konkurranser er årets OL over. Søndag kveld avsluttes det hele med en avslutningsseremoni i den franske hovedstaden.

Og den franske arrangøren har på ingen måte spart på kruttet.

Slik som under åpningsseremonien, hvor blant andre Céline Dion og Lady Gaga, er det ventet store og kjente artister og personligheter når ilden skal slukkes søndag.

– I to uker har vi delt gleden vår over å være vertskap for disse lekene med hele verden, og i kveld på Stade de France i Saint-Denis vil vi levere en siste gave, lover Tony Estanguet, president for Paris 2024, før åpningsseremonien.

Hele avslutningsseremonien kan du se på NRK1 og i NRK TV fra 21.00 søndag kveld.

Klarte medaljemålet

I 19 dager har flere tusen utøvere kjempet blod, svette og tårer for olympiske medaljer i Paris.

Norge reiste selv til lekene med mål om en medaljefangst på åtte medaljer, noe de norske utøverne akkurat greide.

Den første norske gullmedaljen kom 3. august, da Markus Rooth sjokkerte en hel nasjon med å bli olympisk mester i tikamp. Senere fulgte seiler Line Flem Høst og friidrettsutøver Karsten Warholm opp med henholdsvis bronse og sølv 7. og 9. august.

Lørdag regnet det nærmest medaljer over de norske OL-utøverne.

Grace Bullen med bronse i bryting, Christian Sørum og Anders Mol med bronse i sandvolleyball, håndballjentene med gull, Jakob Ingebrigtsen med gull på 5000 meter og Solfrid Koanda med gull i vektløfting.

Sistnevnte har også fått æren av å bære det norske flagget under søndagens avslutningsseremoni.

– Vi var tydelige på at vi mente at åtte medaljer var en offensiv og krevende målsetting. Det ble liksom ikke forstått så godt i offentligheten at det var en krevende målsetting. Det ble veldig godt forstått halvveis ut i lekene at det var en krevende målsetting. så da snudde stemningen litt rundt snakket om medaljer, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til NRK.

– Vi visste at vi var sterkest den siste uka i OL. Det er vi vanligvis. Men vi hadde en fantastisk dag i går som gjorde at vi nådde medaljemålet vårt, legger han til.

Se alle medaljeøyeblikkene i bildeserien nedenfor.

Rooth 1500 meter

GULLGUTT: Markus Rooth sjokkerte «alle» med å ta OL-gull i tikamp.

Foto: Ashley Landis / AP
Line Flem Høst feirer etter OL-bronse

BRONSE: Line Flem Høst kunne juble for Norges første medalje i seiling for kvinner på 20 år, da hun tok bronse i laser-klassen.

Foto: Reuters
stemningsbilde OL

SØLV I PARIS: Karsten Warholm greide ikke å forsvare OL-gullet fra Tokyo. I Paris ble det sølv på 28-åringen fra Ulsteinvik.

cBzdlI4J-m8

GULLJENTENE: Håndballjentene hadde ikke tatt OL-gull siden 2012. I Paris parkerte de vertsnasjonene i finalen, og kunne juble for seier.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Paris Olympics Weightlifting, Koanda reaksjon

GULLJENTA: «Hva blir plasseringen?» spurte Solfrid Koanda støtteapparatet, etter at hun trodde gullet glapp for henne. Svaret var «Gull!».

Foto: Kin Cheung / AP
tPZUAvXRsCo

USTOPPELIG: Ikke siden 10. juni 2021 har noen slått Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter. I Paris viste han igjen hvordan han er verdens beste på den distansen.

Foto: AP
Bullen bronse

TÅRER: Grace Bullen gjorde rask prosess mot motstanderen i bronsefinalen i OL, og vant etter bare 57 sekunder. Etterpå tok følelsene overhånd.

Foto: PUNIT PARANJPE / AFP
DD

BRONSEDUO: Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum herjet i bronsefinalen, og sikret Norges åttende medalje i lekene sent lørdag kveld.

Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP

Øyeblikkene

I løpet av de siste 19 dagene har om lag 1000 olympiske medaljer blitt delt ut.

Og med så utallige antall timer med idrett, så har det også vært noen både litt trivelige, morsomme og triste øyeblikk.

Hvor var du blant annet da John Lennons «Imagine» ble spilt av etter en krangel på sandvolleyballbanen?

Eller da selv mekanikerne fikk kjenne på de såpeglatte franske veiene?

I kvinnenes temporitt ble det både vått og glatt. Flere veltet opp til flere ganger og fikk NRKs kommentator til å ta frem en Zalo-referanse.

Med jevne mellomrom kommer også nye idretter på OL-programmet. I år var det breaking sin tur, hvor «Raygun» fikk 0 poeng for sin originale OL-dans.

«Raygun» sin originale OL-dans går verden rundt. På X renner kommentarene inn. Dette er de mest virale klippene.

Publisert 11.08.2024, kl. 19.18

Read Entire Article