Drømmestart for Vålerenga da Bonsaksen slo gamle lagkamerater

5 days ago 11

(Vålerenga Frisk Asker 5–2): Frisk Asker startet best - men så vartet Vålerenga opp med storspill i Jordal Amfi.

Vålerenga har vunnet de fire siste sesongåpningene i Elitehockeyligaen. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Andreas Hopen, VG

Andreas Hopen, VG

Publisert: 13.09.2024 21:18

Etter tredjeplass i seriespillet endte Vålerenga Hockey som tapende finalist i sluttspillet forrige sesong.

Fredag startet jakten på «bøtta» «bøtta» Norgesmesterskapet i ishockey blir populært omtalt som «bøtta» med henvisning til trofeet man vinner.for hovedstadslaget, men gamletreren ga Enga en verst mulig start.

For selv om gjestene fra Asker måtte klare seg uten de skadde backene Joachim Lunde Hermansen og Nicolay Andresen så ikke Roy Johansens mannskap skadeskutte ut i det hele tatt i åpningsminuttene i Jordal Amfi.

For bare halvannet minutt ut i kampen slurvet vertene i midtsonen. Frisk lar seg ikke be to ganger - og får pucken inn fra venstre og lager kaos i målgården. Tobias Fladeby reagerer raskest og spiller ut til løper-kollega Christian Vethe By som får stå alene og prikket pucken inn til en drømmestart på sesongen for Frisk Asker.

– Det var deilig. Det er en god følelse å score på et fullsatt Jordal, sa målscoreren etter første periode.

Selv om gjestene lå dypt og kompakt store deler av den første perioden var det Frisk som skapte de største sjansene.

TAP MOT GAMLE KJENTE Foto: Terje Pedersen / NTB

Med fire minutter igjen av første periode dominerte Frisk i power playpower playHockey-terminologi for når et lag spiller i overtall på grunn av en utvisning hos motstanderlaget.. Beckmann fikk avsluttet fra langt hold, og det ble kaos foran Vålerenga-buret, men hjemmepublikummet slapp med skrekken.

– Vi var ikke bra i denne perioden her. Det er kanskje litt premierenerver, sa Vålerenga-veteran Jørgen Karterud etter den første perioden var over.

Vålerenga startet best i den andre perioden, og seks minutter ut i perioden sprakk det opp for Frisk. Beckmann mistet pucken i egen sone. Jørgen Karterud plasserte seg glitrende foran målgården, det så Mathis Olimb som serverte 30-åringen pucken på et sølvfat. 1–1 på Jordal før siste periode.

Trolig var det mange tomme seter på Jordal Amfi da det smalt i den tredje perioden. For Vålerenga suste i angrep fra start. Mathis Olimb åpnet opp hele målgården med en nydelig skuddfinte. Pucken endte hos William Haag som prikket pucken inn i det åpne målet.

I fotball sies det at mål avler mål, så også på isen på Jordal.

Vålerenga vant to dueller, Bonsaksen avsluttet fra blålinja, og en styring fra Røymark sikret en rask dobbel fra på 29 sekunder i den tredje perioden for hovedstadslaget.

– Martin Røymark. Han scorer jo alltid i seriepremieren. Tre. Det er tradisjon, og nå er han der, atter en gang, sa TV 2s kommentator Espen Ween.

Tidligere Vålerenga-trener Roy Johansen må konstantere at Vålerenga scoret to mål på 29 sekunder i den tredje perioden. Foto: Terje Pedersen / NTB

Med fjorten minutter igjen av tredje og siste periode slo Frisk Asker tilbake. Gjestene vender spillet fint fra høyre til venstre i Vålerengas sone. Felix Girard fyrte et skudd fra dypet som gikk via Vålerengas Anton Karlsson til Marcus Erevik som reduserte til 3–2 fra kloss hold.

Det ble bare med reduseringen, for Vålerenga hadde mer på lager. Finstad gikk rundt målet, spilte til tidligere Frisk-spiller Alexander Bonsaksen. Backen stoppet pucken med skøyta, spilte på tvers til Stian Kaltrud Nystuen som scoret i debuten etter overgangen fra Stjernen.

Og den tredje perioden er Vålerenga sin fra start til slutt. Finstad på farten igjen. La tilbake til Tommy Taimi som banker pucken i nettaket og fastsatte sluttresultatet til 5–2 i serieåpningen.

• Vålerenga har nå vunnet tolv strake kamper mot Frisk Asker. Seiersrekka strekker seg tilbake til 2020.
  • Alexander Bonsaksen spilte forrige sesong for Frisk Asker. Fredag var hans første kamp for Vålerenga siden 2015.
  • Frisk Asker-trener Roy Johansen har trent Vålerenga i to perioder. Den siste perioden var fra 2016 til 2023.
 Alexander Bonsaksen spilte to sesonger for Frisk Asker. Fredag var han tilbake på Jordal Amfi i kongeblått. Foto: Terje Pedersen / NTB