Domstol: Al Jazeera får ha sendinger i Israel igjen

3 weeks ago 22



Al Jazeera er snart tilbake på skjermen i Israel. Foto: AHMAD GHARABLI / AFP

TV-kanalen Al Jazeera får gjenoppta sin virksomhet i Israel ti dager tidligere enn den israelske regjeringen ba om, har en domstol i Tel Aviv bestemt.

onsdag 5. juni kl. 12:19

Etter neste søndag vil Al Jazeera igjen kunne ha sendinger i Israel når forbudet opphører, ifølge en domsavgjørelse tirsdag, skriver Haaretz.

Tidligere i år ble Qatar-baserte Al Jazeera tatt av luften i Israel, og Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttalte at Al Jazeeras korrespondenter har «skadet Israels sikkerhet og hetset israelske soldater».

Domstolen gir Al Jazeera grønt lys til å gjenoppta virksomheten ti dager tidligere enn det kommunikasjonsminister Shlomo Karai hadde bedt om.

Ble kastet ut

I april godkjente Knesset et lovforslag som gir regjeringen myndighet til å stoppe TV-kanalen Al Jazeeras sendinger i Israel.

Benjamin Netanyahu hadde lenge lovet å ta grep for å stenge ned Al Jazeera i Israel. Loven som ble godkjent i april innebar at både innhold fra utenlandske TV-kanaler kan bli forbudt å kringkaste, men gjorde det også mulig å stenge Al Jazeeras kontorer i Israel.

Al Jazeera er en arabisk TV-kanal og mediehus eid av staten Qatar gjennom Qatar Media Corporation, og har hovedsete i Qatars hovedstad Doha.

Israel har lenge anklaget Al Jazeera for å være ensidig og partisk, og allerede for ti år siden tok daværende utenriksminister Avigdor Lieberman til orde for å forby kanalen å operere i Israel.

Les også: BAKGRUNN: Al Jazeera tatt av luften i Israel

Read Entire Article