Dobbeltdrapstiltalt 54-åring i retten – tidligere dømt for brutalt drap på ektepar

4 hours ago 6



En 54 år gammel mann som er tiltalt for to knivdrap i Oslo i fjor sommer, må tirsdag møte i Oslo tingrett. Mannen er tidligere dømt for et dobbeltdrap i 1998.

 Frederik Ringnes
To menn ble funnet knivdrept i en blokk på Sandaker i Oslo natt til 1. juli i fjor. En 54-år gammel mann er tiltalt for å ha drept dem Foto: Frederik Ringnes

Publisert 27.10.2024 09:26

I tillegg til de to drapene er 54-åringen også tiltalt for et annet tilfelle av vold, innbrudd og innbruddsforsøk.

Statsadvokaten legger i tiltalen ned forbehold om at de vil be om forvaring for mannen.

Mannen ble pågrepet kort tid etter at to menn, Odd Bjørnar Blomstrand på 67 år og Helge Paul Kupiec på 77 år, ble funnet døde i hver sin leilighet i en blokk på Sandaker i Oslo fredag 30. juni 2023.

I tiltalen står det at den tiltalte mannen stakk Blomstrand 31 ganger og Kupiec seks ganger med kniv.

Fikk 21 års fengsel i 2000

Mannen er også dømt for et brutalt dobbeltdrap i Oslo 12. november 1998. Halvannet år senere, i mai 2000, ble han ble han dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for drapene på pensjonistekteparet Eva Auke og Arne Gunnar Auke på Sinsen.

Den 67 år gamle kvinnen og den 70 år gamle mannen var påført henholdsvis 66 og 25 stikkskader, med det som i domsavgjørelsen beskrives som «en styrke og brutalitet som vitner om en meget sterk aggresjon». Det ble brukt to kniver, ifølge dommen.

Retten fant den da 30 år gamle mannen skyldig i forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

En av de drepte var nøkkelvitne

77 år gamle Helge Kupiec, som ble drept i fjor, var politiets viktigste vitne mot den tiltalte under rettssaken for dobbeltdrapet på Sinsen i 1998.

Forsvareren til 54-åringen, advokat Kaja de Vibe Malling, har tidligere sagt at hun mener det ikke er noen sammenheng mellom de to sakene.

Den tiltalte mannen har erkjent de faktiske forholdene, men har ikke erkjent straffskyld. Oslo tingrett har satt av åtte dager til rettssaken.

Read Entire Article