Djokovic herjet med Nadal

1 month ago 30



PARIS (VG) (Djokvic-Nadal 6–1, 6–4) Novak Djokovic (37) sendte Rafael Nadal (38) ut av singleturneringen i OL og hisset på seg publikum. Matchen kan ha vært den siste mellom de to tennislegendene.

1 av 4Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB

Publisert: 29.07.2024 15:34 | Oppdatert: 29.07.2024 15:46

Oppgjøret ble spilt på Stade Roland-Garros største bane, tradisjonsrike Court Philippe-Chatrier. I stekende sol kjempet utøverne mot hverandre i over 30 varmegrader.

De 15.000 tilskuerne som hadde fått tak i billetter til den utsolgte begivenheten visste at de var vitne til en historisk kamp.

Fra start var det åpenbart at publikum heiet på Nadal, noe som fikk Djokovic til å gestikulere hånlig tilbake.

  • Alt av OL ser du på Max

I Paris har Nadal vunnet French Open 14 ganger. Et nærmest uvirkelig antall. Nadal er døpt «Kongen av grus» for de mange bragdene.

Mandag fikk den skadeforfulgte 38-åringen det likevel tøft på favorittunderlaget mot Djokovic. Serberen brøt Nadal i spanjolens to første servegame og tok ledelsen 4–0 etter bare 25 minutter. Djokovic fortsatte deretter storspillet.

1 av 4Foto: FRANCK ROBICHON / EPA / NTB

Etter at Nadal holdet et servegame for første gang, tok serberen hjem 6–1-seieren i det neste.

I sett nummer to brøt Djokovic igjen to ganger på rad, og det gikk et sukk gjennom det franske publikummet som har lagt sin elsk på Nadal siden French Open-debuten for 19 år siden.

Like etterpå skulle de endelig få noe å juble for. Nadal viste tegn på hvorfor han er en av sportens mestvinnende spillere gjennom tidene, og brøt Djokovic tilbake to ganger på utrolig vis.

Etter et poeng hvor Nadal utlignet til 4–4 i game, reiste publikum seg, applauderte og sang etter en spektakulær ballveksling.

Djokovic fikk merke at de fremmøtte ønsket Nadals beste og ikke hans. Serberen ble synlig påvirket, men viste stor klasse og tok seg til slutt videre i OL på sterkt vis.

1 av 2Foto: MARTIN BERNETTI / AFP / NTB

Sammen med Djokovic har spanjolen vunnet 46 Grand Slam-turneringer. Duoen topper også tennisens pengeliste med totalt 3,5 milliarder innspilte kroner.

Trekningen av de to gigantene allerede i 2. runde gjorde Stade Roland-Garros til scenen for OLs største attraksjon så langt og den største tenniskampen i 2024.

– Det er uvirkelig at disse fantastiske spillerne møter hverandre en siste gang på denne banen, sier tidligere verdenstoer Alex Corretja (50).

Nadal har slitt stort med skader de siste årene. Denne sesongen er trolig det spanske idrettsikonets siste. 38-åringen har vunnet OL to ganger tidligere. Først i single i 2008, deretter i double i 2016. Ingen andre herrer i tennissporten har oppnådd det samme.

Djokovic jakter på sin side sitt første OL-gull under lekene her i Frankrike.

PS: Nadal har én OL-mulighet igjen i double sammen med fenomenet Carlos Alcaraz (21). Duoen er videre til 2. runde og blant favorittene til å vinne turneringen.

Read Entire Article