Dette vet vi om knivdrapene i Southport

1 month ago 32



Make Ainscough (82) til venstre steller med blomstene og bor i kvartalet hendelsen skjedde.  Foto: Fredrik Solstad / VG

Et knivangrep under et Taylor Swift-dansekurs ryster England. Her får du oversikt over saken.

Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Hva har skjedd?

To barn er døde og flere kritisk skadet etter at en 17-åring gikk til angrep med kniv på et yoga – og dansekurs mandag. Nødetatene fikk melding om hendelsen klokken 11:47 og ryket ut med flere politibiler og 13 ambulanser til Hart Street utenfor Liverpool.

Politisjef Serena Kennedy fortalte at politibetjentene var «sjokkert» over synet som møtte dem, og fortalte at gjerningspersonen, bevæpnet med kniv, gikk inn på stedet og begynte å angripe barna. Politiet fikk raskt kontroll over gjerningsmannen og beslagla kniven.

Hvem er ofrene?

Av de ni barna som ble skadet, er seks i kritisk tilstand. De to voksne som også er kritisk skadet, antas å ha forsøkt å beskytte barna under angrepet. Navnet på ofrene er foreløpig ikke offentliggjort.

Hvem er gjerningsmannen?

Han er født i Cardiff, hovedstaden i Wales, og flyttet senere til Banks, ifølge politiet. 17-åringen skal ha tatt taxi fra sitt hjem i Banks til åstedet uten å betale. Han var maskert med munnbind og hadde på seg hettegenser, ifølge vitner.

De har ikke gått ut med navnet på 17-åringen fordi han er mindreårig. Han er mistenkt for drap og drapsforsøk.

– Identiteten til barn mellom 10 og 17 år som er siktet for å ha gjort kriminelle handlinger, vil ikke bli tilgjengelig utenfor retten, skriver den britiske påtalemyndigheten på sine nettsider.

Les også

Dette vet vi om gjerningsmannen

Det florerer med rykter på internett om tenåringen som er pågrepet etter knivangrepet i Southport.

Hvorfor angrep han?

Motivet er fremdeles uklart. Politiet har sagt at knivangrepet ikke blir sett på som terror og at de ikke leter etter flere gjerningspersoner.

Hvor skjedde det?

Angrepet fant sted i Southport, litt nord for Liverpool. Senteret The Hart Space ligger i et fredelig nabolag med murhus. Dansekurset med Taylor Swift-tema var fullbooket med 25 barn. De påmeldte var i alderen seks til elleve år, skriver flere medier. Kurset, som også inkluderte yoga og smykkeverksted, ble organisert av en lokal lærer, og var planlagt å sammenfalle med starten på skoleferien.

Hvordan reagerer England?

Den britiske kongefamilien og myndighetene har sagt de er sjokkert over det som har skjedd.

Statsminister Keir Starmer:

– Det som har skjedd i dag, er helt forferdelig, og jeg vet at hele landet er dypt sjokkert over det de har sett og hørt.

Prins William og prinsesse Kate av Wales:

– Som foreldre kan vi ikke begynne å forestille oss hva familiene, vennene og de kjære til de som ble drept og skadet i Southport i dag går gjennom.

Kong Charles:

– Vi er dypt sjokkert over å høre om det absolutt forferdelige angrepet.

Også lokalbefolkningen er i sjokk.

Les også

Knivangrepet ryster England: – Hvem skal beskytte barna våre?

To barn er drept og elleve andre personer er skadet. I et hjørne ved politisperringene står en mann og stirrer i…

Det er fremdeles mange ubesvarte spørsmål. Når får vi svar?

Politiet er i en tidlig etterforskningsfase, og det er foreløpig vanskelig å vite når mer informasjon kommer. VG følger utviklingen i saken tett. Vi er også til stede i Southport.

Statsministeren og Yvette Cooper har lovet oppdateringer om situasjonen etter hvert som den utvikler seg. Tirsdag formiddag besøkte Cooper stedet for knivangrepet og la ned blomster foran et stort pressekorps. Det er ventet at hun vil si noen ord senere.

Publisert:

Publisert: 30.07.24 kl. 12:35

Read Entire Article