Dette vet vi om den antatte gjerningsmannen

1 month ago 12



Ryktene florerer, men politiet er tilbakeholdne med informasjon om den 17 år gamle gutten som er pågrepet etter knivangrepet i Southport mandag.

Politiet fikk meldinger om knivstikkingen rett før klokken 12 mandag formiddag. Southport ligger i Nord-England, ved vestkysten. Foto: James Speakman, AP/NTB

Publisert: 30.07.2024 09:31

Kortversjonen

To barn er drept og seks er kritisk skadet etter et knivangrep under et Taylor Swift-arrangement i Southport mandag. Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 11.50 lokal tid.

En 17 år gammel gutt er pågrepet og er nå mistenkt for drap og drapsforsøk.

Politiet har ikke gått ut med navn på gutten fordi han er mindreårig.

– Identiteten til barn mellom 10 og 17 år som er siktet for å ha gjort kriminelle handlinger, vil ikke bli tilgjengelig utenfor retten. Det skriver den britiske påtalemyndigheten på sine nettsider.

Motivet er foreløpig også ukjent. Politiet har oppfordret til folk å ikke spekulere mens etterforskningen pågår. Likevel florerer rykter om guttens bakgrunn og motiver på sosiale medier.

Her er det vi vet om den antatte gjerningsmannen så langt.

Flere har lagt ned blomster og bamser ved åstedet. Foto: Temilade Adelaja, Reuters/NTB

Skal ha tatt taxi fra hjembyen

Gutten skal være født i Cardiff, hovedstaden i Wales, ifølge politiet. Senere skal han ha flyttet til kystlandsbyen Banks, som kun ligger en 15 minutters kjøretur fra Southport. Southport ligger i Nord-England, ved vestkysten.

Politiet skal ha sperret av en gate rundt et hus i Banks etter angrepet, ifølge avisen The Guardian. Huset beskrives av The Guardian som «moderne og ryddig».

17-åringen skal ha ankommet åstedet med taxi. The Guardian har snakket Colin Parry, eieren av et bilverksted i nærheten, som skal ha hatt en kort samtale med den antatte gjerningsmannen minutter før angrepet startet:

– Han kom ned oppkjørselen i en taxi og betalte ikke for taxituren, så jeg konfronterte ham. Han var ganske aggressiv og sa «Hva skal du gjøre med det?».

– Kunden jeg hjalp på dette tidspunktet, konfronterte ham også, og han sa det samme til ham. Deretter snudde han og gikk ut av oppkjørselen.

17-åringen skal ha vært maskert med munnbind og hadde på seg en grønn hettegenser, ifølge flere vitner britiske aviser har snakket med. TV-kanalen ITV har publisert en video som kan vise gjerningsmannen før hendelsen.

Politiet har opplyst at hendelsen ikke antas å være knyttet til terrorisme og at de ikke etterlyser andre gjerningsmenn.

Read Entire Article