Det er en jungel der ute

1 month ago 23



Den berømte graffiti-artisten Banksy svinger seg i London-sommeren.

torsdag 15. august kl. 11:17

På ni dager har ni splitter nye kunstverk dukket opp, signert den lyssky kunstneren. Veggmaleriene skaper trøbbel for myndighetene, men begeistring og spenning for både turister og tyver.

En geit som balanserer, to elefanter, tre apekatter og en ulv som hyler mot månen. En katt som strekker seg, to pelikaner, et akvarium med pirajaer og et neshorn som klatrer på en parkert bil dukket opp på diverse adresser i storbyen.

Før kunstneren var ferdig med dyre-temaet, ble også den siste graffitien av en gorilla som slipper dyrene ut oppdaget ved inngangspartiet til London Zoo.

Så fort han selv meldte fra på Instagram, strømmet turister og fans til. Det er om å gjøre å nå fram før politi setter opp sperringer, eller huseiere og lokale myndigheter demonterer veggene han maler på.

En ekte Banksy får sjelden stå i fred. Kunstverkene hans kan innkasserer alt fra to og en halv million kroner til to og en halv milliard kroner!

Mens tilskuere flest er opptatt av å tyde graffiti-tegningenes satiriske budskap eller å ta en selfie, har andre mørkere hensikter. Neshornet ble raskt vandalisert av det som skal være en rivaliserende graffiti gjeng, mens ulven ble et lett bytte for tyver som kom med stige og klatret opp på taket der parabolantennen satt.

En talsperson for Pest Control Office, en organisasjon som støtter den gåtefulle kunstneren, sier til avisen The Observer at meningen bak denne serien av kunstverk var å muntre opp folk med et litt uventet stunt:

Å understreke den menneskelige evnen vi har til å være kreative og skapende, heller enn destruktive og negative.

Foto: ANDY RAIN / EPA / NTB, BENJAMIN CREMEL / AFP / NTB, Jordan Pettitt / PA Wire, Lucy North / PA Wire, Yui Mok / Pa Photos / NTB, Toby Melville / Reuters / NTB, HENRY NICHOLLS / AFP, ADRIAN DENNIS/ AFP

Read Entire Article