«De gjorde fredagskvelden, i to timer fra kl 23.00, til et desidert høydepunkt»

1 month ago 28



Det var tid for mimring torsdag. Da fikk vi vite at Torkjell Berulfsen er gått bort. Han ble 81 år gammel. I 2017 døde hans mangeårige makker Knut Borge.

Sammen ble de Borgulfsen, med utgangspunkt i NRKs Nattredaksjonen.

De gjorde fredagskvelden, i to timer fra kl 23.00, til et desidert høydepunkt, blant annet med kåringen av Upper Ten. Det handlet om kjente og ukjente som gjennom uka hadde gjort seg bemerket på ymse vis. I alle fall nok til at Berulfsen og Borge grep fatt.

De gjorde fredagskvelden, i to timer fra kl 23.00, til et desidert høydepunkt.

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

Jeg minnes nå et intervju (i Dagbladet?) med Torkjell Berulfsen der det fremgikk at han virkelig lot til å ha greie på Champagne. Han besatt mer enn nok kunnskap til å skille svært godt fra mindre bra, og visstnok kunne smake forskjell på varer fra ulike produsenter. På denne bakgrunn hadde han en rekke krav som måtte innfris når han skulle få seg servert edle campagne-dråper.

Når det imidlertid var snakk om rødvin, hadde han imidlertid kun ett krav: At det var nok av den!

Kort og greit, altså.

Like kjapt lød det en fredagskveld da det var leggetid i heimen. Den gang var det blitt populært med klokkeradio på nattbordet. Da kona var på badet, slo jeg på radioen, veldig tidsnok til å høre Nattredaksjonen med Borgulfsen i studio. De hadde også presserunden, med ulike klipp fra landets aviser.

Fra Knut Borge lød det blant annet: «Og nå Utenriks: Athen er en stor by, melder Farsunds Avis.»

Kort og klar tale, med andre ord.

Det resulterte umiddelbart i høy latter fra min side, såpass høyt volum faktisk, at kona kom ut fra badet og lurte på hva som skjedde.

Eventuelle lesere får ha meg unnskyldt, men dette bare kom meg i hu, da jeg mottok nyheten om at også den andre halvparten av Borgulfsen nå er gått bort. Vemodig, men de to etterlater seg absolutt mange gode minner.

Per Kr. Danielsen

Read Entire Article