Datteren Emilia (14) ble drept: – Slutt å spre videoen

1 month ago 28



Teksten «Hvil i fred» og et bilde av døde Emilia (14) ved stedet der hun ble funnet. Foto: Andreas Hillergren / TT Nyhetsbyrån / NTB

Videoklipp fra natten da den svenske tenåringsjenta ble drept spres på nettet. Nå trygler moren hennes om at spredningen må stoppe.

fredag 2. august kl. 13:52

– Slutt å spre videoen. Dette er ikke det Emilia vil at folk skal huske henne for. Jeg er sikker på at hun hadde blitt veldig lei seg om hun visste det. Hun vil at man skal huske henne glade og positive sider på Tiktok, sier Anna Sjöberg til Aftonbladet.

22. juli var datteren var på vei for å møte venner, men kvelden tok en brå vending.

14-åringen ble funnet livløs, med omfattende skader, bundet med gaffatape, ved et industriområde i Landskrona. Hun døde senere på sykehus.

En 15 år gammel jente sitter varetektsfengslet, mistenkt for drap. Hun nekter straffskyld. En jente under 15 år er også mistenkt, og tas hånd om av barnevernet ettersom hun er under kriminell lavalder. En tredje, voksen person er mistenkt for bevispåvirkning.

Ifølge Expressen ble deler av hendelsen filmet, og i etterforskningen skal det finnes klipp som blant annet viser hvordan Emilia ble truet med kniv og mishandlet.

På Rådhustorget i Landskrona har det blitt holdt lysmarkering for Emilia. Foto: Andreas Hillergren/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Anna Sjöberg sier hun ikke vet hvem som har spredd klippet.

– Det virker nesten som om man er stolt. Om man filmer og så deler den videre. Da er man jo stolt over det man har gjort. Det er helt sykt, sier hun.

I en pressemelding skriver påtalemyndigheten at det er klar over at det spres videoer på sosiale medier skal vise hendelsen.

– Det er selvfølgelig uheldig, men vi styrer ikke over sosiale medier, så vi kan ikke stoppe det, sier politietterforsker Kenthn Pehrsson til Aftonbladet.

Emilias mor sier til avisen at hun selv har unngått å se på videoen, og at politiet har advart henne mot å trykke på lenker i sosiale medier.

– Jeg hadde følt meg så maktesløs om jeg fikk se den. Jeg kunne jo ikke beskytte henne, sier Sjöberg og fortsetter:

– Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort om jeg fikk se den. Det hadde jeg ikke klart.

Til Sveriges Radio P4 bekrefter Kenth Pehrsson at politiet får flere samtaler daglig fra personer som sier de har sett klippet. Flere av dem er foreldre som er bekymret for hva barna deres har sett.

– Det er vanskelig å kontrollere hva barna gjør på nettet. Man må prate med dem om dette og om hva man skal gjøre om de kommer over filmen, sier han.

Les også

Read Entire Article