Dagbladet: Alexander Stöckl har fått ny jobb

1 month ago 21



Den tidligere norske hopplandslagstreneren skal være sportssjef for polske hopp- og kombinertutøvere de neste to årene.

 Stöckl fotografert under verdenscuprunden i Lillehammer i desember. Foto: Geir Olsen / NTB
  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 14.08.2024 10:34 | Oppdatert: 14.08.2024 10:56

Det melder Dagbladet.

Alexander Stöckl (50) var trener for det norske hopplandslaget fra 2011 til i våres. Da ble han enig om å signere en sluttavtale med Norges Skiforbund. Det skjedde etter at flere mannlige utøvere på hopplandslaget uttrykte kraftig misnøye med atferden til østerrikeren gjennom et brev i slutten av januar.

Nå har han signert en ny avtale som binder han i to år som sportssjef for hopp og kombinert i Polen.

– Dette har vært en litt lengre prosess. Jeg fikk en forespørsel i vår fra den polske hopptreneren, Thomas Thurnbichler. Han spurte om jeg kunne være interessert i en slik rolle, forteller Stöckl til Dagbladet.

– Jeg reiste til Polen et par ganger. Jeg snakket med folk og forsøkte å danne meg et bilde av situasjonen. Inntrykket er veldig positivt. Jeg føler jeg kan bidra med min erfaring og kunnskap, sier han videre.

– Jeg ser tilbake på en lærerik tid og er utrolig takknemlig for alle de gode minnene vi har skapt sammen. All suksess er et resultat av et utmerket samspill i trenerteamet og støtteapparatet, som til enhver tid har vært opptatt av å stille utøverne i sentrum, sa Stöckl i sin avskjed i mai.

I juli tok Magnus Brevig tok over hovedansvaret for hoppherrene.

Read Entire Article